
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,903,871 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,953,800 |
مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی بیوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، فاکتورهای خونی، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 13، شماره 2، اسفند 1390، صفحه 19-27 اصل مقاله (245.43 K) | ||
نویسندگان | ||
مهدی عابدینی سانیجی1؛ فرید شریعتمداری* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
2استاد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
3استادیار، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
چکیده | ||
به منظور مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی یوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، سیستم ایمنی، فاکتورهای خونی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی، آزمایشی با 400 قطعه جوجه ماده راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره حاوی 20 درصد جو (به عنوان شاهد جو)، 2) شاهد جو + 1/0 درصد مخلوط گیاهان دارویی (آنتی بیوفین)، 3) شاهد جو + 2/0 درصد اسید آلی (فرمایسین)، 4) شاهد جو + (ppm 15) آنتی بیوتیک (ویرجینامایسین) و 5) یک جیره بر پایه ذرت و سویا به عنوان شاهد ذرت در نظر گرفته شد. در تمامی جیره های حاوی جو از آنزیم استفاده شد. میزان افزایش وزن در 42 روزگی و ضریب تبدیل غذا معنی دار بود (05/0 >P). تفاوت عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند بین تیمارها در نوبت دوم خون گیری معنی داری بود (05/0 >P). تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک وگیاهان دارویی به ترتیب بالاترین و کمترین مقدار کلسترول و تری گلیسرید خون را داشتند. اثر افزودنی ها مختلف بر ارتفاع پرزهای روده در قسمت های دئودنوم و ژژنوم معنی دار بود (05/0 >P). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد می توان با کاربرد افزودنی هایی نظیر گیاهان دارویی و اسید آلی در جیره حاوی جو به عملکردی مشابه با عملکرد جیره های ذرت دست یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آلی؛ آنتی بیوتیک؛ جوجه گوشتی؛ صفات بیوشیمیایی خون؛ عملکرد؛ گیاهان دارویی؛ مورفولوژی روده | ||
مراجع | ||
1 . Bartov I (1992) Lack of effect of dietary energy and to protein ratio and energy concentration on the response of broiler chickens to virginamycin. British Poultry Science 33: 381-391. 2 . Buresh RE, Miles RD and Harms RH (1986) A differential response in turkey poults to various antibiotics in diets designed to be deficient or adequate in certain essential nutrients. Poultry Science 65: 2314-2317. 3 . Choct M (2002) Non-starch polysaccharides: Effect on nutritive value. In: Poultry feeds Supply Composition and Nutritive Value (eds. McNab, J.M and K.N. Boorman). CABI Publishing. 4 . Craig WJ (1999) Health-promoting properties of common herbs. American Journal of Clinical Nutrition 70(3): 491S-499S. 5 . Dafwang II, Cook ME, Sunde ML and Bird HR (1985) Bursal, intestinal and spleen weights and antibody response of chicks fed subtherapuetic levels of dietary antibiotics. Poultry Science 64: 634-639. 6 . Deschepper K, Lippens M, Huyghebaert G and Molly K (2003) The effect of aromabiotic and GALI D’OR on technical performances and intestinal morphology of broilers. In: Proccedings of 14th European Symposium on Poultry Nutrition August. Lillehammer, Norway. 189 p. 7 . Dorman HJD and Deans SG (2000) Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Applied Microbiology 88(2): 308-316. 8 . Ferket PR (2002) Use of organic acid and gut modifiers as replacements for dietary antibiotics. Proc. 63rd Minnesota Nutrition Conference, September 17-18, Eagan, MN, Pp. 169-182. 9 . Garcıa V, Catala´-Gregori P, Hernandez F, Megıas MD and Madrid J (2007) Effect of Formic Acid and Plant Extracts on Growth, Nutrient Digestibility, Intestine Mucosa Morphology and Meat Yield of Broilers. Applied Poultry Research 16(4): 555-562. 10 . Jamroz D, Wiliczkiewicz A, Wertelecki T, Orda J and Skorupin J (2005) Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry Science 46(4): 485-493. 11 . Khovidhunkit W, Kim MS, Memon RA, Shigenaga JK, Moser AH, Feinfold KR and Grunfeld C (2004) Thematic review series; the pathogenesis of atherosclerosis. Effects of infection and inflammation on lipid and lipoprotein metabolism mechanism. Lipid Research 45: 1169-1196. 12 . Lesson S (1984) Growth and carcass characteristics 13 . Miles RD, Butcher GD, Henry PR and Littell RC (2006) Effect of antibiotic growth promoters on broiler performance, intestinal growth paramerers, and quantitative morphology. Poultry Science 85(3): 476-485. 14 . Ocak N, Erener F, Burak AK, Sungu M, Altop A and Ozmen A (2008) Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science 53(4): 169-175. 15 . Partanen KH and Mroz Z (1999) Organic acids for performance enhacement in pig diets. Nutrition Research Review 12(1): 117-145. 16 . Peterson AL, Qureshi MA, Ferket PR and Fuller JCJR (1999) Enhancement of cellular and humoral immunity in young broilers by the dietary supplementation of β-hydroxy-β-methylbutyrate. Immmunopharmacology and Immunotoxicology 17 . Rakowska M, Cieply B, Lipenska E, Bares I and Afanasjew B (1993) The effect of probiotics and niasin on fecal flora and histology of the small intestine of chicks. Animal Science 22: 73-81. 18 . Ramarao SV, Reddy MV, Raju J and Panda AK (2004) Growth, nutrient utilization and immunecompetence in broiler chicken fed probiotic, gut acidifier and antibacterial compounds. Indian Journal of Poultry Science 39(2): 125-130. 19 . Richmond W (1973) Preparation and properties of a cholesterol oxidase from Nocardia sp. and its application to the enzymatic assay of total cholesterol in serum. Clinical Chemistry 19: 1350-1356. 20 . Ritz CW, Hulet RM, Self BB and Denbow DM (1995) Growth and intestinal morphology of male turkeys as influenced by Dietary supplementation of amylase and xylanase. Poultry Science 74(8): 1329-1334. 21 . Rotter BA, Friesen OD, Guenter W and Marllet R (1990) Influence of enzyme supplementation on the bioavaliable energy of barley. Poultry Science 69(7): 1174-1181.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,879 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,254 |