![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,697,804 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,929,197 |
بررسی و سنجش ویژگیهای کارآفرینی دهیاران و تاثیر مهارتهای فنی و حرفهای بر آن | ||
توسعه محلی (روستائی-شهری) | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 2 - شماره پیاپی 802372، اسفند 1390، صفحه 107-126 اصل مقاله (378.09 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین ایمانی جاجرمی1؛ پیمان پوررجب میاندوآب2 | ||
1Assistant Professor of Sociology, Faculty of Social Sciences, University of Tehran | ||
2Rural Social Development, M.A. Faculty of Social Sciences, University of Tehran (responsible author) | ||
چکیده | ||
برای انجام فعالیتهای کارآفرینانه، به مجموعه وسیعی از مهارتها نیاز است. مهارتهای فنی و حرفهای، برای موفقیت در فرایند کسب و کار، ضروری هستند. مهارتهای فنی کارآفرینان موفق، فراتر از تولید کالا یا خدمات متعارف در بازار هستند. هدف اصلی مقاله حاضر، سنجش ویژگیهای کارآفرینی و تأثیر مهارت فنی و حرفهای بر آن در دهیاران به عنوان مدیران جدید روستایی است. یافتههای پژوهشهای اخیر نشان داده است که ویژگیهای رفتاری کارآفرینان، از تنوع بسیاری برخوردار است. با توجه به تنوع ویژگیهای مذکور، چهار مورد انتخاب شد و پرسشنامه پژوهش در بین 76 نفر از مدیران روستایی (دهیاران) روستاهای شهرستان میاندوآب توزیع گردید و یافتههای آن مورد تحلیل قرار گرفت. طبق نتایج پژوهش، نمره دهیاران در سه ویژگی، بیش از متوسط نظری (5/2) است و از شدت قوی برخوردار است. آنها در ویژگی دیگر نیز ضعف دارند و در مجموع، دهیاران مورد بررسی، از میانگین کارآفرینی بیشتر از حد متوسط (3) برخوردارند. همچنین با سنجش تأثیر دو متغیر سن و تحصیلات (متغیرهای زمینهای) و مهارت فنی و حرفهای و تمایل به راهاندازی کسب و کار به صورت ترکیب دومتغیری، مشخص گردید که متغیرهای ترکیبی تحصیلات- مهارت فنی و حرفهای و تحصیلات- تمایل به راهاندازی کسبوکار، بر میزان کارآفرینی دهیاران تأثیر ندارند، لیکن ترکیب متغیر سن- مهارت فنی و حرفهای و سن- تمایل به راهاندازی کسبوکار با کارآفرینی دهیاران، رابطه معنیدار دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
دهیاران؛ کارآفرین؛ کارآفرینی؛ مهارت فنی و حرفهای؛ مهارتهای کارآفرینی؛ میاندوآب. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,473 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,130 |