تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,226 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,752 |
تاثیربتا گلوکان بر رشد، بقاء و کارآیی واکسن ضد استرپتوکوکوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 2، دوره 67، شماره 1، فروردین 1391، صفحه 11-17 اصل مقاله (227.9 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2012.24254 | ||
نویسندگان | ||
مهدی سلطانی1؛ مهدی سلطانی2؛ غلامرضا شاه حسینی3؛ محمود نفیسی بهابادی1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس | ||
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3گروه پژوهشی کشاورزی هستهای،پژوهشکده کشاورزی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای کرج | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: گلوکانها ترکیبات پیچیده پلی ساکاریدی بوده که از دیواره سلول مخمرها و قارچها استخراج میشوند.این ترکیبات میتوانند سیستم ایمنی ماهی را تحریک نمایند.هدف: هدف از این تحقیق بررسی تاثیر بتا گلوکان (ماکروگارد )بر برخی از شاخص های رشد، بقا و برخی پارامترهای ایمنی ماهی قزلا~لای رنگین کمان (32/0±10 گرمی )و نیز اثر ان بر کارایی واکسن استرپتو کوکو زیس مورد میباشد. روش کار: میزان ماکروگارد در غذای ماهیها یک گرم در هرکیلوگرم غذای تجارتی بود و از واکسن ساخت داخل بصورت حمام برای واکسیناسیون ماهیها استفاده شد. تیمارها شامل تیمارماکروگارد (تغذیه ماهیهای واکسینه نشده باغذای حاوی مـاکـروگـارد به میزان یک گرم در هرکیلوگرم غذای)، تیمار دوم (تغذیه ماهیهای واکسینه نشده با غذای حاوی ماکروگارد وبدون ان با تناوب 10 روز)،تیمارسوم، تیمار چهارم و تیمار شاهد بود که در یک دوره 42 روزه مورد ازمایش قرار گرفتند.نتایج: نتایج حاصله نشان داد که رشد ماهی در همه تیمارها در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری (05/0(p<داشت. همچنین تفاوت معنیداری در میزان بقا ماهیان در بین تیمارهای مختلف و نیز در مقایسه با تیمار شاهد دیده نشد(05/0(p>.میزان لیزوزیم سرم در تیمار های ماکروگارد واکسن و ماکروگارد بهمراه واکسن بصورت معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود بطوریکه بیشترین مقدار ان در تیمار مـاکروگارد بهمراه واکسن و کمترین ان در تیمار شاهد قابل سنجش بود(05/0.(p<شمارش لکوسیتی نیز در بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از اختلاف معنیداری برخوردار بود (05/0.(p< نتایج بقاء در حمام باکتریایی با سوش حاد استرپتوکوکوس اینیایی در تیمار شاهد 55درصد در حالیکه در تیمارهای واکسن، ماکروگارد همراه واکسن،ماکروگارد و ماکروگارد به ترتیب75 86، 60،درصد بوده است.نتیجه گیرینهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد که افزودن بتا گلوکان به غذا تاثیر مثبتی بر رشد و پاسخهای ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزل آلای رنگین کمان داشته و میتواند کارایی واکسن ضد استرپتوکوکوزیس را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
جیره غذایی؛ سیستم ایمنی؛ ماکروگارد؛ ماهی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,653 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,407 |