تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,481 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,178 |
اثر سطوح مختلف پنبه دانه در جیره بر عملکرد پرواری و فراسنجه های خونی بره های نر نژاد زندی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 752323، شهریور 1390، صفحه 41-48 اصل مقاله (1.09 M) | ||
نویسندگان | ||
احمد افضل زاده* 1؛ محسن آبسالان2؛ سید داود شریفی3؛ علی اکبر خادم3؛ داود قندی4 | ||
1دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
3استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
4کارشناس گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
چکیده | ||
این تحقیق برای بررسی اثرات سطوح مختلف پنبه دانه کامل بر عملکرد، خصوصیات لاشه و متابولیت های خون، در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی (حاوی صفر، چهار، هشت و 16 درصد پنبه دانه کامل) بر روی 20 رأس بره نر زندی با میانگین وزن (6/1±) 8/29 کیلوگرم و سن پنج تا شش ماهگی به مدت 90 روز اجرا گردید. جیره ها از نظر انرژی قابل متابولیسم و پروتئین قابل متابولیسم مشابه بودند. تفاوت تیمار صفر درصد پنبه دانه و تیمارهای حاوی پنبه دانه از نظر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذا، درصد لاشه گرم و چربی احشایی، معنیدار بود (001/0P <). با زیاد شدن پنبه دانه در جیره، میزان گلوکز کاهش و میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون به طور خطی افزایش یافت (01/P 0<). نتایج آزمایش نشان داد که پنبه دانه را می توان تا هشت درصد در جیره بره های پرواری استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
بره زندی؛ پنبه دانه؛ لاشه؛ متابولیت های خون | ||
مراجع | ||
1 . اسدی خشویی. ا، میرایی آشتیانی. س. ر، ترکمان زهی. ا، رحیمی. ش و واعظ ترشیزی ر (1378) ارزیابی نسبت کلیبر به عنوان یکی از معیارهای انتخاب قوچ در گوسفند نژاد لری - بختیاری. علوم کشاورزی 30(4): 655-649. 2 . افضلزاده. ا، قندی. د، خادم .ع، و صالحی ع (1383) استفاده از پنبه دانه در جیره غذایی گوسالههای نر پرواری. کشاورزی 2(6): 12-1. 3 . پناهی ا (1374) مطالعه خصوصیات کیفی چربی گوسفندان نژاد بلوچی، کردی و بادغیسی. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران. 4 . خالداری م (1382) پرورش گوسفند و بز. چاپ اول. انتشارات جهاد دانشگاهی تهران. 5 . صوفیزاده م (1385) اثر ینتونیت سدیم بر عملکرد برههای پرواری. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران. 6 . محمدی ی.، میرایی آشتیانی س. ر.، اسماعیل زاده کشکوییه ا. و احمدی م (1385) نسبت کلیبر به عنوان معیاری برای برآورد غیرمستقیم بازدهی خوراک در گوسفند کردی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی 13(1): 113-106. 7 . Donaldson WE (1985) Lipogenesis and body fat in chickens. Poultry Science 64: 1199-1204. 8 . Forbes JM (1986) The Voluntary food intake of farm animal. Butler and Tanner Lth London and Forme. 9 . Forbes JM and France J (1993) Quantitative aspects ruminant digestion and metabolism. CAB International. Walling ford. Oxon, U.K. 10 . Grundy BM (1989) Monounsaturated fatty acids, plasma cholesterol and coronary heart disease. American Journal Clinical Nutrition 45: 1168-1175. 11 . Hermier D and Dillon J (1992) Characterization of dietary induced hypercholesterolemia in the chickens. Biochem, Biophys, Acta. 1124: 178-184. 12 . Huerta-Leidenz NO, Cross HR, Lunt DK, Pelton LS, Savell JW and Smith SB (1991) Growth, carcass traits, and fatty acid profiles of adipose tissues from steers fed whole cottonseed. Anim. Sci. 69: 3665-3672. 13 . Kajikawa H, Odai M, Saitoh M and Abe A (1991) Effect of whole cottonseed on ruminal properties and lactation performance of cows with different rumen fermentation patterns. Anim. Feed Sci. Technol. 34: 203-212. 14 . Kandylis K, Nikokyris PN and Deligiannis K (1998) Performance of growing-fattening lambs fed whole cotton seed. Sci. Food Agric. 78: 281-289. 15 . Kaneko JJ (1989) Clinical Biochemistry of Domestic Animals, 4th Edition, Academic Press, New York. 16 . Keele JW, Roffler RE and Beyers KZ (1989) Ruminal metabolism in nonlactating cows fed whole cottonseed or extruded soybeans. Anim. Sci. 67: 1612-1622. 17 . Luginbuhl JM, Poore MH and Conrad AP (2000) Effect of level of whole cottonseed on intake, digestibility and performance of growing male goats fed hay-based diets. Animal Science 78: 1677-1683. 18 . Malcolm KJ and Kiesling HE (1990) Effect of whole cottonseed and live yeast culture on ruminal fermentation and fluid passage rate in steers. Anim. Sci. 68: 1965-1970. 19 . Moore JA, Poore MH and Pond KR (1994) Performance of lambs fed varying levels of whole cottonseed. Anim. Sci. 72 (Suppl. 1): 382 (Abst.). 20 . Moore JA, Swinle RS and Hale WH (1986) Effects of whole cottonseeds, cottonseed oil or animal fat on digestibility of wheat straw diets by steers. Anim. Sci. 63: 1267-1273. 21 . Nikokyris PN, Kandylis K and Deligiannis K (1999) Effects of varying levels of dietary free gossypol in whole cottonseed on physiological responses of growing-fattening lambs. Sci. Food Agric. 79: 1969-1981. 22 . NRC (1985) Nutrient requirements of Sheep. Sixth revised. National Academy press, Washington. DC. 23 . Preston RL, Bartle SJ and Rule DC (1989) Effect of whole cottonseeds in cattle finishing diets. Anim. Sci. Research Rep. No. T-5-263. Texas Tech. Univ. Lubbock. 24 . SAS Institute Inc. (2002) SAS Procedure Guide. Version 9. SAS Institute, Inc., NC, 1643. 25 . Van Keulen J and Young BA (1977) Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Animal Sci. 44: 282-287. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,538 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,323 |