تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,319 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,990 |
بررسی گونههای ویبریو در میگوهای پرورشی (Paeneus indicus) و دریایی (Paeneus semisulcatus) صید شده در استان بوشهر | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 18، دوره 62، شماره 3، مهر 1386، صفحه 307-310 اصل مقاله (246.94 K) | ||
نویسندگان | ||
افشین آخوندزادهبستی1؛ حسینعلی ابراهیم زاده موسوی2؛ علی میثاقی1؛ مهدی سلطانی3؛ حسین اسماعیلی1 | ||
1گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه گونههای ویبریو در مراحل مختلف پرورش (پرورش لارو و پرورش میگو) و عرضه در بازار میگو پرورشی (Paeneus indicus)، آب ورسوبات محل پرورش آن و در میگوی دریایی (Paeneus semisulcatus) عرضه شده در بازار فروش در استان بوشهر ، بر طبق روش استاندارد جستجوی گونههای ویبریو در مواد غذایی ارایه شده توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا، مورد آزمایش قرار گرفتند . گونههای ویبریو شناسایی شده، ویبریو آلجینولیتیکوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس (کاناگاوا مثبت) و ویبریو فلوویالیس بودند. نتایج بدست آمده و جداسازی هرچند اندک سویه ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگاوا مثبت از اکوسیستم آب محل پرورش میگو در این بررسی، احتمال خطر انسانی حاصل از مصرف فرآوردههای خام، نیمه پخته ویا خوب سرخ نشده میگو را نمایان میسازد . بنابراین توجه به رعایت اصول بهداشتی بعد از صید یعنی شتسشو میگو با آب شیرین حاوی ppm7-2 کلر، منجمد کردن محصول در 40– درجه سانتیگراد و پخت کافی محصول مهم میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
استان بوشهر؛ گونههای ویبریو؛ میگو پرورشی و دریایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,876 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,031 |