![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,937 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,956 |
تأثیر برخی تیمارهای هورمونی و شیمیایی بر دوام عمر و صفات کیفی گل شاخه بریده ژربرا ‘Good timing’ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 2، دوره 13، شماره 1 - شماره پیاپی 734436، شهریور 1390، صفحه 21-29 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نویسندگان | ||
الهام دانایی* 1؛ یونس مستوفی2؛ پژمان مرادی3؛ رضا عزیزی نژاد4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه | ||
4مربی گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران | ||
چکیده | ||
اثر جیبرلیک اسید (50، 100، 150، 200 و 300 mg/l) به صورت تیمار کوتاه مدت (48 ساعت) و اتانول 5/2 درصد به همراه ساکاروز سه درصد به عنوان تیمار مداوم (محلول نگهدارنده) بر روی گل شاخه بریده ژربرا مطالعه شد. محلول نگهدارنده اتانول و ساکارز به دو روش به کار برده شد، در روش اول، محلول نگهدارنده تا پایان انجام آزمایش تعویض نگردید ولی در روش دوم، محلول نگهدارنده هم زمان با قرائت میزان جذب محلول تعویض شد. ظروف حاوی گل در اتاقی با میانگین دمایی 21 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 70 درصد و مدت روشنایی 14 ساعت با شدت نور 15 ماکرومول بر متر بر ثانیه لامپ فلورسنت، قرار گرفتند. صفاتی چون دوام عمر گل، وزن تر، جذب محلول، درصد شاخص ثبات غشای سلولی، میزان خمیدگی ساقه، قطر گل، محتوای آبی، مواد جامد محلول و میزان آنتوسیانین در تمام زمان، اندازه گیری و از نظر آماری ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که تیمار کوتاه مدت جیبرلیک اسید با غلظت 50 میلی گرم بر لیتر به همراه محلول نگهدارنده اتانول 5/2 و ساکاروز سه درصد بیشترین تأثیر را بر خصوصیات کیفی و دوام عمر گل ژربرا داشت. همچنین، کاربرد مکرر اتانول جدید نسبت به کاربرد اتانول فقط در ابتدای آزمایش، نتایج بهتری را درخصوص افزایش دوام عمر و خصوصیات کیفی گل ژربرا به همراه داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اتانول؛ جیبرلیک اسید؛ دوام عمر؛ ساکاروز؛ فیزیولوژی پس از برداشت | ||
مراجع | ||
1 . Dole JM and Wilkins FH (1999) Floriculture, Principles and Species. Prentice Hall Upper Saddle River New Jersey. Pp. 356-360. 2 . Emongor VE (2004) Effect of gibelerllic acid on postharvest quality and vase life of Gerbera Cut Flowers (Gerbera jamesonii). Agron. 3: 191-195. 3 . Ezhilmanthi K, Singh VP, Arora A and Sairam RK (2007) Effect of 5-sulfosalicylic acid on antioxidant activity in relation to vase life of Gladiolus cut flowers. Plant Growth Regul. 51: 99-108. 4 . Farokhzad A, Khalighi A, Mostofi Y and Naderi R (2005) Role of ethanol in the vase life and ethylene production in cut Lisianthus (Eustoma grandiflorum Mariachii. cv. Blue) flowers. Agri. Soc. Sci. 1: 309-312. 5 . Ferrante A, Hunter DH, Hackett WP and Reid M (2002) Thidiazuron – a potent inhibitor of leaf senescence in alstromeria. Postharvest Biol. and Technol. 25: 333-338. 6 . Heins RD (1980) Inhibition of ethylene synthesis and senescence in carnation by ethanol. Amer. Soc. Hort. Sci. 105: 141-144. 7 . Hunter DA, Ferrante A, Vernieri P and Reid MS (2004) Role of abscisic acid in perianth senescence of daffodi (Narcissus pseudonarcissus ‘Dutch Master’). Physiol. Plantarum 121: 313-321. 8 . Janowska B and Jerzy M (2003) Effect of Gibberelic acid on post harvest leaf longevity of Zantedeschia elliottiana (W.WATS.) ENGL. Fruit and Ornamental Plant Res. 11: 69-76. 9 . Meng X and Wang X (2004) Relation of flower development and anthocyanin accumulation in Gerbera hybrida. Hort. Sci. Biotech. 79: 131-137. 10 . Podd LA and Staden V (2002) Physiological response and extension of vase life of cut carnation flowers treated with ethanol and acetaldehyde. I. Chlorophyll content and carbohydrate status. Plant Growth Regul. 38: 99-105. 11 . Robiza-Swider J, Lukaszewska A, Skutnik E, Rybka Z and Wachowicz M (2004) Lipoxygenase in Senescing cut leaves of Zatedeschia aethiopica Spr. and Hosta ‘Undulata Erromena’ treated with GA3 or BA. Acta Physiolgiae Plantarum 26(4): 411-415. 12 . Saks Y and Van Staden J (1993) Evidence for the involvement of gibberellins in developmental phenomena associated with carnation flower senescence. Plant Growth Regul. 12: 105-110. 13 . Singh A, Kumar J and Kumar P (2008) Effect of plant growth regulators and sucrose on post harvest physiology, membrane stability and vase life of cut spikes of Gladiolus. Plant Growth Regul. 55: 221-229. 14 . Sultan SM and Farooq S (1999) Effect of sucrose and GA3 on the senescence of cut flowers of Narcissus tazetta cv. Kashmir local. Adv. Hort. Sci. 13: 105-107. 15 . Wu M, Lorenzo JZ, Saltveit ME and Ried MS (1992) Alcohols and Carnation senescence. Hort. Sci. 27: 136-138.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,740 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 9,365 |