تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,355 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,184 |
تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخصهای ایمنی فیل ماهیان جوان | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 63، شماره 4 - شماره پیاپی 721882، دی 1387، صفحه 337-343 اصل مقاله (258.68 K) | ||
نویسندگان | ||
مهدی سلطانی1؛ مهدی سلطانی2؛ مجتبی علیشاهی3؛ اشکان زرگر4 | ||
1گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان | ||
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3بخش بیماریهای دانشکده دامپزشکی دانشگاه چمران | ||
4دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک شامل مقادیر صفر،100،200، 400،800 و 1600 میلیگرم به ازاء هر کیلوگرم غذا بر میزان فعالیت لایزوزیم خون، میزان آنتی بادی، جمعیت لکوسیتی و بقا فیل ماهیان جوان 38 گرمی در دمای 20درجه سانتیگراد به مدت 16 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. هشت هفته پس از اضافه کردن ویتامینC به جیره ماهیان، اختلاف معنی داری در میزان لایزوزیم در تیمارهای 400 و 1600 میلی گرم در کیلو غذا با گروه کنترل (شاهد) مشاهده شد (50/0p<.) در هفته شانزدهم پس از شروع آزمایش، میزان لایزوزیم در گروههای مختلف نیز بالاتر از گروه کنترل بود اما نسبت به همدیگر فاقد اختلاف معنیداری بود (50/0p>.) بیشترین جمعیت لکوسیتی درتیمارهای 100 و200 میلیگرم ویتامین C در کیلو غذا مشاهده شد. حداکثر میزان عیار آنتی بادی در تیمار 200 میلیگرم ویتامینC مشاهده ولی فاقد اختلاف معنیدار با سایر تیمارها بود (05/0.)p> هیچگونه تلفاتی در تیمارهای در معرض قرار داده شده با سویه حاد آئروموناسهایروفیلا مشاهده نشد در حالیکه در گروه کنترل 9/29 درصد تلفات اتفاق افتاد. این مطالعه نشان میدهد که علیرغم توانایی این ماهی به سنتز این ویتامین، افزودن آن به غذا در مراحل بچه ماهی موجب ارتقای برخی از واکنشهای ایمنی غیر اختصاصی (لایزوزیم، جمعیت لکوسیتی) و اختصاص (تولید آنتیبادی) و نیز درصد بقای آن در مواجهه با سپتی سمی آئروموناس میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آئروموناسهایدروفیلا؛ اسید اسکوربیک (ویتامینC)؛ فیل ماهی؛ لایزوزیم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,261 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,151 |