تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,941 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,590 |
بررسی اثر بیماری سفیدک پودری (Phyllactinia guttala) بر کیفیت برگ ارقام مختلف توت مورد استفاده در تغذیه لاروهای کرم ابریشم | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 2، مهر 1389، صفحه 1-10 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نویسندگان | ||
علی رضا بیژن نیا1؛ علی رضا صیداوی* 2؛ مانی غنی پور1 | ||
1کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات کرم ابریشم کشور، گیلان | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان | ||
چکیده | ||
بیماری سفیدک پودری برگ توت از مهمترین بیماری های قارچی در مناطق پرورش نوغان جهان است. مقاومت ارقام توت در برابر این بیماری متفاوت است. در این تحقیق، اثر بیماری سفیدک پودری روی پنج رقم توت ‘کنموچی’، ‘بومی’، ‘کائیرونیز’، ‘ایچینویسه’ و ‘شین ایچینویسه’ بررسی شد. درصد رطوبت، پروتئین، فیبر، ازت، فسفر، کلسیم و خاکستر در برگ های سالم و آلوده و نیز درصد تلفات لارو و شفیره، وزن کل و وزن پیله، وزن و درصد قشر ابریشمی پیله و تعداد پیله تولیدی در لاروهای مورد تغذیه با برگ های سالم و آلوده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیماری سفیدک پودری باعث کاهش مواد مغذی برگ توت و پارامترهای اقتصادی در لاروهای تغذیه شده با برگ های آلوده می شود (P < 0/01). درصد رطوبت برگ، پروتئین، ازت، فسفر و کلسیم در برگ های آلوده به سفیدک پودری توت در کلیه ارقام مورد مطالعه کمتر بود (P< 0.05). درصد تلفات شفیره، وزن پیله، وزن و درصد قشر ابریشمی پیله و تعداد پیله تولیدی پس از تغذیه با هر یک از ارقام برگ توت آلوده کمتر بود (P< 0.05). بنابراین، بر اثر کاهش کیفیت برگ توت در بیماری سفیدک پودری، میزان عملکرد در فرآیند پرورش کرم ابریشم کاهش می یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ توت؛ سفیدک پودری؛ کرم ابریشم؛ کیفیت برگ | ||
مراجع | ||
1 . بیژننیا، ع. ر.، میرحسینی مقدم، س. ع. و صیداوی، ع. ر. 1383. واکنش ارقام مختلف توت به بیماری سفیدک پودری و تأثیر آن بر پارامترهای کیفی برگ توت. پژوهش و سازندگی. 63: 33-39. 2 . Anonymous (2001) Annual report for activities in 2001. International Sericultural Commission Press. Bull. Executive Committee. 128 pp.
3 . AOAC (1990) Official methods of analysis of the association of official analytical chemists. 15th ed. Washington, DC.
4 . Biswas S, Mandal SK and Chinya PK (1993) Development of powdery mildew disease in mulberry and its control. Sericologia 33(4): 653-662.
5 . Ghosh L, Ahsan L, Parvez S, Swaraz AM, Khan MRM, Ali MR and Alam MF (2003a) Survey and evaluation of leaf spot disease in six varieties of mulberry (Morus sp.). On Line J. Bio. Sci. 3(12): 1070-1071.
6 . Ghosh L, Alam MS, Ali MR, Shoheal AM, Alam F and Islam R (2003b) Changes in some biochemical parameters of mulberry (Morus sp.) leaves after infected with leaf spot disease. On Line J. Bio. Sci. 3(5): 508-509.
7 . Kurt S and Soylu S (2001) First report of powdery mildew on mulberry caused by Phyllactinia guttata in the Eastern Mediterranean region of Turkey. Central Silk Board, Banglore, India. 154 pp.
8 . Maji MD (2002) Mulberry diseases of the west Bengal and their control. Indian Silk 41: 11-15.
9 . Maji MD, Chattopadhyay S, Kumar P and Saratchandra B (2005) In vitro screening of some plant extracts against fungal pathogens of mulberry (Morus spp.) Phtopathol Plant Prot. 38(3): 157-164.
10 . Rangaswamy G, Narasimhanna MN, Kasiviswanathan K, Sastry CR and Jolly MS (1978) Sericulture Manual. I. Mulberry cultivation. FAO Agri Bull 15/1, FAO, Rome, 69 pp.
11 . Subbaswamy MR, Snghvi NR, Magadum SB, Vedavyasan K, Srinivsan EB, Reddy MM, Sarkar A and Datta RK (2001) Mulberry nutrition and flacherie occurrence at field level. Indian Silk 40: 13-14.
12 . Subburathinam KM and Sulochananchetty J (1991) Effect of fortification of mulberry leaves with minerals to silkworm, Bombyx mori L. Indian J. Seric. 30: 121-123.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,153 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,580 |