تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,063 |
بررسی افزودن متیونین و لیزین محافظت شده شکمبهای به جیرههای حاوی سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای تخمیری گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 42، شماره 3، دی 1390، صفحه 221-230 اصل مقاله (256.46 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین عبدی بنمار1؛ کامران رضایزدی2؛ مهدی دهقان بنادکی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی اثر افزودن متیونین و لیزین محافظت شده شکمبهای به جیرههای حاوی سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای تخمیری گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی بود. تعداد 21 رأس گاو شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 جیره و 7 گاو در هر جیره به مدت 35 روز تحت آزمایش قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی شامل: 1) جیره حاوی پروتئین بالا با 5/17 درصد پروتئین خام، 2) جیره حاوی پروتئین متوسط با 16 درصد پروتئین خام همراه با 12 گرم در روز متیونین محافظت شده شکمبهای، 3) جیره حاوی پروتئین پایین با 5/14 درصد پروتئین خام همراه با 14 گرم در روز متیونین محافظت شده شکمبهای و 5 گرم لیزین محافظت شده شکمبهای بودند. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف ماده خشک، شیرخام تولیدی، شیر تصحیح شده بر اساس 5/3 درصد چربی، درصد چربی شیر، نسبتهای مولی اسیدهای چرب فرار و pH مایع شکمبه تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند، ولی جیرهها اثر معنیداری بر درصد پروتئین شیر، نیتروژن اورهای شیر و غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه گاوها داشتند(05/0>P). با توجه به نتایج به دست آمده، سطح 16 درصد پروتئین خام به همراه مکمل متیونین عملکرد بهتری نسبت به سایر جیرههای آزمایشی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام جیره؛ تولید و ترکیب شیر؛ فراسنجه شکمبهای.؛ گاو شیرده؛ متیونین و لیزین محافظت شده شکمبهای | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,905 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,819 |