تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,541 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,652 |
بررسی باکتری Pseudomonas fluorescens CHA0mcherry در میزان کلونیزه کردن ریشه ارقام مختلف گندم و ایجاد مقاومت القایی علیه زنگ قهوهای | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 9، دوره 42، شماره 1، خرداد 1390، صفحه 85-94 اصل مقاله (308.97 K) | ||
نویسندگان | ||
عباس شریفی تهران1؛ محسن فرزانه2؛ فرزاد افشاری3؛ کیوان بهبودی4؛ استفن کلنبرجر5؛ ماریا پچی تار6؛ کریستوف کیل6؛ فابیو ماسچر5 | ||
1استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استادیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، اوین، تهران | ||
3دانشیار پژوهش مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج | ||
4استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
5استادیار پژوهش سازمان تحقیقات کشاورزی سوئیس | ||
6استاد بخش میکروبیولوژی دانشگاه لوزان، سوئیس | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر جدایه Pseudomonas fluorescens CHA0mcherry در همکنش با سه رقم گندم بولانی، روشن و فورنو در کنترل بیماری زنگ برگی (Puccinia triticina) به روش آغشتهسازی بذر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشاندهنده کاهش شدت بیماری روی برگها در همکنش جدایه باکتری و ارقام گندم است. این کاهش بیماری به طور ویژهای در همکنش جدایه CHA0mcherry با رقم بولانی مشاهده شد. بیشترین میزان آلودگی به زنگ در دو رقم بولانی و فورنو فاقد زادمایه باکتری مشاهده شد. بررسی اثر متقابل جدایه باکتری، رقم گندم و بیمارگر نشان داد که رقم فورنو غیرآلوده به زنگ در همکنش باCHA0mcherry، بیشترین میزان کلونیزاسیون باکتریایی را داشته است. کمترین میزان سلول باکتری در ریشه رقم روشن غیرآلوده به زنگ مشاهده شد. همکنش بیمارگر با هر سه رقم گندم باعث افزایش فعالیت فنیلآلانین آمونیالیاز (PAL) در برگها شد. همچنین آلودگی به زنگ در افزایش فعالیت پراکسیداز نقش معنیداری نشان داد. در نهایت بین میزان کلونیزاسیون باکتریایی (تعداد سلول باکتری در میلیگرم وزن ریشه خشک) با شدت بیماری زنگ برگی همبستگی منفی مشاهده شد. همچنین همبستگی مثبت بین آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و شدت بیماری وجود داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
رقم گندم؛ زنگبرگی؛ سودوموناس فلورسنت؛ کلونیزاسیون؛ مقاومت القایی. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,406 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,318 |