تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,427 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,917 |
تفکیک بخشهای پروتئینی برخی مواد خوراکی معمول در ایران به روش سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 42، شماره 2 - شماره پیاپی 595314، مهر 1390، صفحه 115-123 اصل مقاله (233.18 K) | ||
نویسندگان | ||
سید میثم طباطبایی1؛ یوسف روزبهان2؛ غلامرضا قربانی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
2عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
3استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
استفاده از سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کورنل (CNCPS) در تنظیم جیرههای غذایی برای پرورش گاو شیری در ایران رو به گسترش است. بههر حال، فقدان اطلاعات مناسب در مورد ترکیب مواد خوراکی موجود در داخل کشور کاربرد این سیستم را با محدودیت همراه ساخته است. موضوع مطالعه حاضر، ارزیابی پروتئین برخی مواد خوراکی (سبوس گندم، تفاله چغندرقند، کنجاله سویا، کنجاله تخم پنبه، تخم پنبه کامل، کنجاله گلوتن ذرت، بقایای کشتارگاهی طیور، کنجاله منداب و باگاس) مورد استفاده در جیره گاو در ایران با در نظر گرفتن مشخصات مورد نیاز آنها بهعنوان اطلاعاتی برای CNCPS بود. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که بین میانگین غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی، عصاره اتری، پروتئین خام، پروتئین محلول، نیتروژن غیر پروتئینی، پروتئین حقیقی محلول، پروتئین نامحلول در شوینده خنثی و پروتئین نامحلول در شوینده اسیدی نمونههای خوراکی مورد ارزیابی در ایران و مقادیر جداول CNCPS از نظر عددی اختلاف زیادی وجود دارد که علت این اختلاف ممکن است شرایط اقلیمی، مدیریت زراعی و شرایط نگهداری پس از تولید باشد. بنابراین، توصیه میشود به جای استفاده از مقادیر جداول CNCPS، از اطلاعاتی استفاده گردد که مستقیماً با بررسی مواد خوراکی موجود در داخل کشور بهدست آمده است تا جیرههایی متعادلتر با اتلاف کمتر مواد مغذی حاصل گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بخشهای پروتئینی؛ مواد خوراکی ایران | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,581 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,618 |