تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,845 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,223,568 |
تأثیر سطوح مختلف پروتئین و پروبیوتیک بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 42، شماره 2 - شماره پیاپی 595314، مهر 1390، صفحه 95-106 اصل مقاله (262.9 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا صفامهر1؛ سجاد یعقوب زاده2؛ علی نوبخت3 | ||
1دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه | ||
3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و پروبیوتیک در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمائی به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار (540 قطعه جوجهگوشتی سویه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و سیستم ایمنی انجام گردید. برای این منظور تعداد 9 جیره غذایی بر اساس احتیاجات گزارش شده توسط انجمن تحقیقات ملّی تهیه شد که حاوی سه سطح پروتئین 90% ، 100% و 110% NRC و سه سطح پروبیوتیک (200 و400 ppm) بودند. پرندگان روزانه 8 ساعت (از ساعت 10 تا 18) تحت تنش گرمائی (C°3±34) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح پروتئین NRC و 110% NRC، به طور معنیداری نسبت به جوجههای گوشتی تغذیه شده با پروتئین 90% NRC، بیشتر بود (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره غذایی حاوی پروتئین 100 و 110% NRC، در مقایسه با جیرههای غذایی با پروتئین90% NRC، در کلّ دوره پرورش، به طور معنیداری بهبود یافت (05/0P<). افزودن 200 گرم پروبیوتیک در تن به جیرهای غذایی، به طور معنیداری افزایش وزن بدن را در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0P<). تغذیه با جیره غذایی حاوی 110% NRC+ پروبیوتیک (200ppm)، به طور معنیداری افزایش وزن بدن را در مقایسه با تیمارهای90% NRC + پروبیوتیک (صفر، 200 و 400 ppm) و گروه شاهد (NRC+ بدون پروبیوتیک) افزایش داد (05/0P<). تغذیه جوجههای گوشتی با پروتئین 110% NRC، در مقابل پروتئین 90% NRC، و به علاوه تغذیه 200 ppm پروبیوتیک در مقابل گروه شاهد (بدون پروبیوتیک) غلظت پروتئین تام سرم خون جوجههای گوشتی را در سن 42 روزگی به طور معنیداری افزایش داد. غلظت کلسترول سرم خون، در جوجههای گوشتی تغذیه شده با 200 و 400 گرم پروبیوتیک در تن، نسبت به آنهایی که جیره غذایی بدون پروبیوتیک دریافت کرده بودند، به طور معنیداری کمتر بود (05/0P<). مکمل نمودن جیرههای غذایی با 200 و 400 گرم پروبیوتیک در تن، نسبت به گروه کنترل، به طور معنیداری تعداد گلبولهای سفید را افزایش و نسبت هتروفیل به لنفوسیت را کاهش داد (05/0P<). به طور کلی این تحقیق نشان میدهد که افزایش سطح پروتئین جیره غذایی به میزان 110% NRC (1994) همراه با 200 ppm پروبیوتیک باعث بهبود عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی میگردد که میتواند به عنوان راهکاری برای کاهش اثرات تنش گرمایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پروتئین؛ تنش گرمایی؛ جوجههای گوشتی.؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,639 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,061 |