تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,309 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,099 |
تاثیر مصرف چهار ساله سولفات روی بر عملکرد و کیفیت پرتقال سانگین | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقاله 9، دوره 42، شماره 1 - شماره پیاپی 591009، مهر 1390، صفحه 77-86 اصل مقاله (397.45 K) | ||
نویسندگان | ||
علی اسدی کنگرشاهی1؛ نگین اخلاقی امیری1؛ محمد جعفر ملکوتی2 | ||
1مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران | ||
2استاد، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
آزمایش در این تحقیق به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و چهار تکرار بر روی درختان پرتقال سانگین با پایه نارنج به مدت 4 سال (81– 1378) در استان مازنـــدران (ایستگاه مرکبات مهدشت ساری) انجام شد باغ مورد مطالعه دارای بافت لوم رسی، کربنات کلسیم معادل 5/2 درصد و روی قابل استفاده (با عصاره گیر DTPA) 4/2 میلی گرم در کیلوگرم بود. هر درخت به عنوان یک واحد آزمایشی در هر بلوک در نظر گرفته شد. تیمارهای این تحقیق شامل: 0T- شاهد (بــــدون کوددهی سولفات روی) 1 T- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطحی 2T- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطـــــــحی 3T- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت پخش سطحی 4T- 50 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 5T- 100 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 6T- 200 گرم روی خالص به ازای هر درخت بهصورت نواری 7T- تغذیه برگی با غلظت 2 در هزار سولفات روی 8T- تغذیه برگی با غلظت 3 در هزار سولفات روی 9T- تغذیه برگی با غلظت 4 در هزار سولفات روی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که مصرف سولفات روی در کلیه تیمارها عملکرد میوه (05/0› a) و همچنین غلظت روی برگ (01/0› a) را به طور معنیداری نسبت به شاهد افزایش داد. همچنین اثر روشهای مختلف مصرف سولفات روی بر عملکرد و خواص کیفی پرتقال سانگین بررسی و گزارش شد. | ||
کلیدواژهها | ||
سولفات روی؛ عملکرد؛ کیفیت؛ مرکبات | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,866 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,527 |