تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,126,910 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,761 |
تأثیر میزان رطوبت شلتوک، دور کوبنده و نرخ تغذیه بر ضایعات کیفی شلتوک در خرمنکوب جریان محوری | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 5، دوره 42، شماره 1، آبان 1390، صفحه 37-41 اصل مقاله (212.45 K) | ||
نویسندگان | ||
محسن خدابخشیپور1؛ محمدرضا علیزاده2؛ محمدصادق بلوکی3؛ علی قاسمی4 | ||
1کارشناسی ارشد، دانشگاه رامین اهواز | ||
2کارشناس ارشد، دانشگاه رامین اهواز | ||
3عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور | ||
4کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد خرمنکوب جریان محوری متداول در استان گیلان انجام شد. در این تحقیق، اثر متغیرهای مستقل شامل دور کوبنده، رطوبت شلتوک و نرخ تغذیه بر صدمات مکانیکی وارد بر دانه در قالب کرتهای دو بار خرد شده و بر پایه طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. اثرات دور کوبنده و محتوای رطوبت شلتوک بر ضایعات کیفی بسیار معنیدار بود. با افزایش دور کوبنده از 550 به 850 دور در دقیقه میانگین درصد دانههای ترک خورده در سطح رطوبتی20% و نرخ تغذیه 20 کیلوگرم در دقیقه بین 13/6 تا 56/8% تغییر خواهد کرد. این تغییرات برای محتوای رطوبت شلتوک 16% و نرخ تغذیه 12 کیلوگرم در دقیقه بین80/8 تا 07/18% است. با افزایش دور کوبنده در دو سطح رطوبت و نرخ تغذیه، درصد شلتوک شکسته و پوست کنده به ترتیب از 71/0 به 17/1% و از82/0 به 45/1% افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ جریان محوری؛ خرمنکوبی؛ شکتوک شکسته و پوست کنده؛ ضایعات ترک شلتوک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,887 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,125 |