تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,359 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,691 |
اثر سطوح مختلف ویتامینهای E و Cبر کیفیت اسپرم رقیقشده قوچ تالشی در ذخیرهسازی در دمای 5 درجه سانتیگراد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 66، شماره 2، تیر 1390، صفحه 161-164 اصل مقاله (175.97 K) | ||
نویسندگان | ||
اردشیر محیط؛ مهرداد محمدی | ||
دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در طول دوره ذخیره سازی اسپرم، آسیب ناشی از اکسیداسیون مواد یکی از علل مهم کاهش قدرت و تحرک و باروری اسپرم میباشد. در این تحقیق سطوح متفاوتی از ویتامینهای E و C به عنوان آنتی اکسیدان در اسپرم رقیق شده قوچ تالشی مورد استفاده قرار گرفت و اثر محافظتی آنها بر روی صفات کیفی اسپرم مورد مقایسه قرار گرفت. به همین منظور یک آزمایش فاکتوریل دو عاملی شامل سطوح مختلف ویتامینهای E، C و شاهد، بهعنوان عامل اول و زمانهای صفر و 72 ساعت بعد از ذخیره سازی بهعنوان عامل دوم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. سطوح ویتامین E شامل 2E، 4E و 6E بود که در آنها بهترتیب 2‚4و6 میلی گرم ویتامین Eدر هر 10 میلی لیتر اسپرم رقیق شده مورد استفاده قرار گرفت و سطوح ویتامین C شامل3/0C، 6/0C، 9/0 Cبود که در آنها به ترتیب 3/0‚6/0و9/0 میلی گرم ویتامین Cدر هر میلی لیتر اسپرم رقیق شده بکار رفت. در زمان شروع ذخیره سازی،بین سطوح مختلف ویتامینهای E، C و شاهد اختلاف معنیداری مشاهده نگردید(05/0p>) بعد از 72 ساعت از نظردرصد اسپرمهای متحرک بین سطوح ویتامین E با سایر تیمارها تفاوت معنیدار شد(05/0p>.) زندهمانی اسپرمها در 4E و 6E از بقیه سطوح به طور معنیداری بالاتر بود (05/0p<)و بیـن 2E و 4E اختلاف معنـیداری نبـود (05/0p>.) سلامتی غشای اسپرم در 6E و 2E از سایرگروهها به صورت معنیداری بالاتر بود(05/0p<.) بر اساس نتیجه این تحقیق،... | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ قوچ تالشی؛ کیفیت اسپرم؛ ویتامین Eو ویتامین |.C | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,068 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,358 |