تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,531 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,766 |
تأثیر پربیوتیک اینولین جیره غذایی بر پارامترهای هماتولوژی و بیوشیمی سرم خون فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 6، دوره 66، شماره 2، تیر 1390، صفحه 131-136 اصل مقاله (208.92 K) | ||
نویسندگان | ||
رضا اکرمی1؛ افشین قلیچی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر | ||
2دانشکده شیلات | ||
چکیده | ||
استفاده از پربیوتیکها بهعنوان مواد غذایی غیرقابل هضم به واسطه تأثیرمفیدشان بر سلامتی میزبان، ایده جدیدی در آبزی پروری میباشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک بر پارامترهای هماتولوژی و بیو شیمی سرم خون فیل ماهیان میباشد به همین منظور تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک اینولین شامل مقادیر 1، 2 و 3 درصد جیره غذایی روی برخی پارامترهای هماتولوژیک و غیرالکترولیتهای سرم خون فیل ماهیان جوان پرورشی، پس از 8 هفته پرورش مورد بررسی قرار گرفت. خونگیری از ساقه دمی 36 عدد ماهی به ظاهر سالم (با میانگین وزنی 65 گرم) در انتهای دوره پرورش به عمل آمد و نتایج با استفاده از آنالیز رگرسیون و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اختلاف معنیداری در میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون در تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح مختلف اینولین در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0p>.) مکمل کردن جیره با اینولین تغییری در برخی فاکتورهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی نظیر تعداد کل گلبولهای قرمز، MCH، گلوکز، آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید و اسید اوریک خون ایجاد نکرد (05/0p>.) بیشترین میزان هماتوکریت، تعداد کل گلبول سفید و درصد لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با سطح اینولین 1 درصد مشاهده شد (01/0p<.) این مطالعه نشان میدهد که استفاده از این نوع پربیوتیک در سطوح پایینتر میتواند دارای اثرات مثبتی روی فاکتورهای خونی فیل ماهی جوان پرورشی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیوشیمی؛ پربیوتیک اینولین؛ سرم؛ فیل ماهی؛ هماتولوژی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,259 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,608 |