تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,341 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,004 |
ارزیابی ترکیب شیمیایی، کیفیت تخمیر و قابلیت هضم علوفه سیلو شده آفتابگردان در مراحل مختلف نموی | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 11، دوره 42، شماره 1 - شماره پیاپی 461920، خرداد 1390، صفحه 10-18 اصل مقاله (230.98 K) | ||
نویسندگان | ||
الهه مفاخر1؛ موسی مسکرباشی1؛ پیمان حسیبی1؛ محمدرضا مشایخی2؛ جمشید بقایی پور3 | ||
1دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان | ||
3جهاد کشاورزی استان خوزستان | ||
چکیده | ||
آفتابگردان عملکرد علوفه خشک زیادی داشته و از نظر مواد معدنی، پروتئین و کلسیم غنیتر از ذرت است، بنابراین استفاده از این علوفه در جیره غذایی دامها میتواند کمک شایانی برای رفع فقر مواد غذایی آنها باشد. به منظور تعیین مناسبترین مرحله برداشت آفتابگردان برای سیلو کردن، آزمایشی در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا گردید. از طرح آماری بلوک کامل تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار استفاده شد و تیمارهای مورد آزمایش (مرحله نموی آفتابگردان) عبارت بودند از: اواخر غنچهدهی، اواخر گلدهی و مرحله شیری-خمیری دانه، که به مدت 45 روز درون بطریهای پلاستیکی دهانه گشاد سیلو شدند. نتایج آزمایش نشان داد که، سیلوی آفتابگردان در مرحله اواخر غنچهدهی به طور معنیداری درصد خاکستر، پروتئین خام و قابلیت هضم ماده خشک بیشتری نسبت به دو مرحله دیگر داشت، ولی به دلیل واکنش اسیدیته غیرقابل قبول (67/5) این مرحله نموی قابل توصیه نیست. بنابراین سیلوی آفتابگردان در مرحله اواخر گلدهی و قبل از تشکیل دانه به علت داشتن واکنش اسیدیته قابل قبول و پروتئین، موادمعدنی، قندهای محلول، قابلیت هضم ماده خشک و قابلیت هضم ماده آلی بیشتر از مرحله شیری- خمیری دانه، در تحقیق حاضر توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آفتابگردان؛ اسیدیته سیلو؛ کیفیت سیلو | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,443 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,381 |