تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,442 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,732 |
اثر رطوبت بر خواص فیزیکی و آئرودینامیکی دانه لوبیای چیتی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 7، دوره 41، شماره 2 - شماره پیاپی 415654، اسفند 1389، صفحه 145-296 اصل مقاله (296.64 K) | ||
نویسندگان | ||
مرتضی صادقی1؛ مهدی عباسی2؛ امین اله معصومی1 | ||
1استادیار، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
طراحی مکانیزمهای برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی مستلزم دانستن خواص فیزیکی و آئرودینامیکی محصول است. در این تحقیق خواص فیزیکی و آئرودینامیکی لوبیای چیتی بومی استان فارس شامل مشخصههای ابعادی و شکل (قطرهای بزرگ، متوسط، کوچک، قطر متوسط هندسی و درجه کرویت)، ضریب اصطکاک استاتیکی، سرعت حد، ضریب بادبردگی و عدد رینولدز جریان هوا در شناورسازی دانه لوبیا در سه سطح رطوبتی 8، 12 و 16 درصد بر مبنای تر تعیین گردید. ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی 4 سطح شیشه، چوب، ورق گالوانیزه و پلکسیگلاس با استفاده از روش سطح شیبدار اندازهگیری شد. خواص آئرودینامیکی به روش شناورسازی برای 3 گروه اندازه تعیین شدند. آزمایشها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی انجام شدند. بر اساس نتایج تجزیه آماری، مقادیر خواص فیزیکی و آئرودینامیکی اندازهگیری و محاسبه شده به طور معنیداری تحت تأثیر محتوای رطوبتی قرار داشتند (01/0 P <)، به طوری که کمترین مقادیر خواص آئرودینامیکی مربوط به رطوبت 8 درصد بر پایه تر بودند. لیکن گروههای ابعادی مختلف اختلاف معنیداری از نظر خواص آئرودینامیکی نشان ندادند. جنس سطح اثر معنی داری بر ضریب اصطکاک استاتیکی داشت و بیشترین مقدار این فراسنجه (44/0) مربوط به ورق گالوانیزه به دست آمد. ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی تمامی سطوح طبق یک رابطه خطی برازش شده با ضریب تعیین بالا (83/0 تا 93/0) با رطوبت افزایش یافت. میانگین سرعت حد، ضریب بادبردگی و عدد رینولدز جریان به ترتیب برابر با 79/13 متر بر ثانیه، 74/0 و 88/8438 به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت؛ خواص فیزیکی و آئرودینامیکی؛ لوبیای چیتی؛ محتوای رطوبتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,568 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,640 |