تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,333 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,830 |
اثر تغییرات رطوبت بر خواص فیزیکی و افت فشار در بستر انجیر سبز استهبان | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 41، شماره 2 - شماره پیاپی 415654، اسفند 1389، صفحه 139-282 اصل مقاله (246.19 K) | ||
نویسندگان | ||
یاسمن امانلو1؛ علی زمردیان2 | ||
1کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز | ||
2دانشیار، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
انجیر سبز استهبان یکی از مهمترین اقلام صادراتی غیرنفتی ایران میباشد که مصرف آن به صورت خشک متداول است. خشک کردن، درجهبندی و انبارداری از مهمترین مراحل پس از برداشت انجیر است که برای انجام مراحل فوق آگاهی از خواص فیزیکی این محصول ضروری است. اثر رطوبت بر روی ابعاد، کرویت، میانگین هندسی اقطار و جرمحجمی دانهای در این تحقیق مورد بررسی قرارگرفته است. همچنین جرم حجمیتودهای و تخلخل در چهار چیدمان مختلف ارزیابیشد. افت فشار در بستر انجیر در 11 نرخ عبور جریان هوا مورد مطالعه قرارگرفت. کلیه اندازهگیریهای ذکر شده در سه سطح رطوبتی 74/5، 40/20 و 08/34 درصد بر پایه خشک، انجام شد. نتایج نشان دادند که کلیه پارامترهای ذکر شده به استثنای تخلخل و جرمحجمی دانهای با افزایش رطوبت افزایش یافتهاند در حالی که دو خاصیت ذکر شده در رطوبتهای بالاتر مقادیر کمتری را نشان میدهند . همچنین مشاهده شده است که در یک نرخ عبور جریان هوای داده شده، افزایش رطوبت موجب افزایش افت فشار در توده انجیر میگردد. برای پیش بینی افت فشار در بین مدلهای ریاضی ارزیابی شده، مدل ارگان به عنوان بهترین مدل (با بیشترین و کمترین و ) برای تبیین رابطه نرخ عبور جریان هوا و افت فشار در بستر انجیر انتخاب گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
افت فشار؛ انجیر سبز استهبان؛ خواص فیزیکی؛ مدل ریاضی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,445 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,409 |