تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,562 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,758 |
تأثیر کاربرد بهاره روغن ولک و ترکیب آن با عناصر غذایی بر صفات فیزیولوژیک، عملکرد و کیفیت میوه پسته | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 6، دوره 41، شماره 3 - شماره پیاپی 372312، آذر 1389، صفحه 275-280 اصل مقاله (168.43 K) | ||
نویسندگان | ||
حمید علی پور؛ فرشته غفاری موفق | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر کاربرد بهاره روغن ولک (3 و 5 در هزار) به تنهایی و ترکیب آن با 4 نوع کود کامل بر صفات فیزیولوژیک، عملکرد و کیفیت پسته، این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار در سه تکرار بر روی رقم پسته اوحدی در منطقه چترود کرمان به مدت دو سال اجرا گردید. محلولپاشی هر تیمار طی دو مرحله (10 و 30 اردیبهشت) با مقادیر توصیه شده مربوط به هر کود برای هر تیمار انجام شد. بعد از محلولپاشی مرحله دوم، صفات اکوفیزیولوژیک شامل تعرق، دمای سطح برگ، هدایت روزنهای، میزان فتوسنتز، میزان فلورسنس کلروفیل حداکثر (fm)، متغیر (fv)، متغیر به حداکثر (fv/fm) و صفات کیفی شامل درصد خندانی، درصد ناخندانی، درصد پوکی، وزن 100 دانه، اونس و وزن کل محصول، همچنین عناصر غذایی برگ شامل میزان فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز و مس در نمونههای برگی تهیه شده از درختان در مرداد ماه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که مصرف مکملهای غذایی به تنهایی میتواند باعث افزایش درصد خندانی و پوکی در محصول گردد ولی اختلاط آنها با روغن ولک در فصل بهار بر روی خصوصیات کیفی محصول اثر منفی دارد. همچنین اختلاط روغن ولک با مکملهای غذایی باعث کاهش درصد خندانی و پوکی در محصول میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پسته؛ روغن ولک؛ صفات فیزیولوژیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,619 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,049 |