تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,238 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,616 |
تأثیر pH و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر ویژگیهای رشد و عملکرد اسفناج | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
مقاله 15، دوره 41، شماره 2 - شماره پیاپی 364799، بهمن 1389، صفحه 273-283 اصل مقاله (2.56 M) | ||
نویسندگان | ||
نصرت اله نجفی؛ منصور پارسازاده؛ سیدجلال طباطبائی؛ شاهین اوستان | ||
چکیده | ||
برای بررسی تأثیر pH و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی و برهمکنش آنها بر ویژگیهای رشد و عملکرد اسفناج، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح (5/4، 5/6، 8) و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح (100:0، 75:25، 50:50، 25:75، 0:100) و با چهار تکرار در بستر پرلیت و در شرایط گلخانه انجام شد. نتایج نشان داد که با کاهش نسبت نیترات به آمونیوم شاخص کلروفیل برگها افزایش یافت. با کاهش نسبت نیترات به آمونیوم از 100:0 به 75:25 شدت فتوسنتز خالص، سطح برگها، تعداد برگها، وزن تر و خشک بخش هوایی افزایش و با کاهش بیشتر نسبت نیترات به آمونیوم کاهش یافتند. با افزایش pH محلول غذایی از 5/4 به 8، سطح برگها، شاخص کلروفیل برگها، شدت فتوسنتز خالص، وزن تر و خشک بخش هوایی کاهش یافتند. تأثیر برهمکنش pHو نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر سطح برگها، تعداد برگها، شاخص کلروفیل برگها، شدت فتوسنتز خالص، وزن تر و خشک بخش هوایی معنیدار بود؛ به طوری که pH 5/4 با نسبتهای نیترات به آمونیوم 100:0 و 75:25، pH 5/6 با نسبت نیترات به آمونیوم 75:25 و pH 8 با نسبتهای نیترات به آمونیوم 75:25 و 50:50 بیشترین وزن خشک بخش هوایی را داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسفناج؛ کشت هیدروپونیک؛ محلول غذایی؛ نیتروژن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,604 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,194 |