تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,744 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,427 |
مقایسه تأثیر بیهوشی با 2CO، گل میخک و کشتار خارج از آب بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 65، شماره 4، دی 1389 اصل مقاله (622.11 K) | ||
نویسندگان | ||
بهاره شعبانپور؛ زینب مولودی؛ سهراب معینی؛ علی شعبانی؛ محمد ایمانپور | ||
چکیده | ||
بیهوشی پیش کشتار یکی از مراحل مهم در مدیریت کیفیت گوشت ماهی میباشد. هدف از این پژوهش ارزیابی کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی تحت روشهای مختلف بیهوشی و کشتار بود. در این تحقیق اثر سه تیمار شامل: 1) بیهوشی ماهیان با غوطهوری در آب اشباع شده از گاز 2CO 2) بیهوشی ماهیان با غوطه وری آنها در عصاره گل میخک و 3) روش معمول کشتن ماهی (مرگ خارج از آب)، بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش بیهوشی و کشتار بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی اثر معنیدار داشته است (05/0<p.) در مطالعه حاضر مشخص گردید که میانگین pH عضله در طول زمان و بین تیمارهای آزمایشی مختلف تغییرات معنیداری داشته است (05/0<p.) میانگین pH عضله بلافاصله پس از مرگ، برای ماهیان تیمار مرگ خارج از آب، بیهوشی با گاز 2CO و بیهوشی با عصاره گل میخک به ترتیب 34/6، 48/6 و 99/6 بود. ماهیان بیهوش شده با عصاره گل میخک، 72 ساعت پس از مرگ پایینترین میزان آب چک عضله را داشتند (05/0<p.) میانگین شاخص انکسار چشم در تیمار مرگ خارج از آب در مدت زمان پس از مرگ بالاترین مقادیر را دارا بود. همچنین روشهای بیهوشی مختلف بر رنگ فیله و پوست ماهیان تاثیر معنیدار داشت (05/0<p.) نتایج نشان دادند که ماهیهای بیهوش و کشته شده با عصاره گل میخک، کیفیت گوشت به مراتب بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند | ||
کلیدواژهها | ||
کپور معمولی؛ کیفیت گوشت؛ گل میخک؛ مرگ خارج از آب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,265 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,573 |