
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,629 |
تعداد مقالات | 71,601 |
تعداد مشاهده مقاله | 127,009,606 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 100,014,327 |
بررسی تأثیر سطوح مختلف تفاله گوجهفرنگی با و بدون مولتیآنزیم در جیرههای بر پایه ذرت-کنجاله سویا بر عملکرد جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 41، شماره 1 - شماره پیاپی 251048، خرداد 1389 اصل مقاله (222.49 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا صفامهر؛ محمدبهاءالدین شمس برهان؛ محمدحسین شهیر | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثرات افزودن مولتیآنزیم در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی تغذیه شده بر پایه ذرتـ سویا با سطوح مختلف تفاله گوجهفرنگی (0، 2، 4، 6 و 8 درصد) و در دو سطح مولتی آنزیم (0، 40 گرم در صد کیلوگرم جیره) به روش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار برای هر تیمار (480 قطعه جوجهگوشتی سویه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و صفات لاشه انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که در دوره آغازین سرعت رشد در جوجههای تغذیه شده با سطح 6 درصد تفاله گوجهفرنگی نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). در دوره آغازین میزان خوراک مصرفی در سطح 8 درصد و ضریب تبدیل غذایی در سطح 6 درصد تفاله گوجهفرنگی نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0P<). سطوح مختلف تفاله گوجهفرنگی در دوره رشد بر افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی اثر معنیداری نداشت و در کل دوره بر افزایش وزن بدن اثر معنیداری نداشت، اما در کل دوره بر خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی اثر معنیداری داشت (05/0P<). جیرههای حاوی آنزیم در کل دوره بر افزایش وزن (05/0P<) و ضریب تبدیل غذایی اثر معنیداری داشت (05/0P<). اما بر خوراک مصرفی معنیدار نبود. اثر سطوح مختلف تفاله گوجهفرنگی بر درصد سینه اثر معنیداری نشان داد (05/0P<) و بر درصد لاشه و ران معنیدار نبود. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمارهای حاوی آنزیم (0، 2، 4، 6 و 8 درصد تفاله گوجهفرنگی) نسبت به تیمارهای بدون آنزیم باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک جوجههای گوشتی میشوند و سطح جایگزینی 4 درصد تفاله با آنزیم در جیرههای جوجه گوشتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله گوجهفرنگی؛ جوجههای گوشتی؛ صفات لاشه؛ عملکرد؛ مولتیآنزیم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,008 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,462 |