تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,003 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,492,787 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,752,660 |
اثر مس، روی و کلرتتراسایکلین بر ضخامت چربی زیر پوستی و ماهیچه راسته در گوسالههای نر هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 41، شماره 1 - شماره پیاپی 251048، خرداد 1389 اصل مقاله (200.24 K) | ||
نویسندگان | ||
هادی فگاری نوبیجاری؛ حمید امانلو؛ مهدی دهقان بنادکی؛ سید حسین حسینی سابقی؛ خسرو قزوینیان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش 318 رأس گوسالههای نر نژاد هلشتاین با میانگین وزن 5/17±375 کیلوگرم در یک طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، متشکل از 1: جیره پایه، 2: جیره پایه + مس (30 میلیگرم در هر کیلوگرم ماده خشک خوراک)، 3: جیره پایه+روی (150 میلیگرم در هر کیلوگرم ماده خشک خوراک)، 4: جیره پایه + کلرتتراسایکلین (200 میلیگرم در روز به ازای هر رأس گوساله)، 5: جیره پایه + مس + کلرتتراسایکلین و 6: جیره پایه + روی + کلرتتراسایکلین در دزهای بیان شده، به مدت 56 روز به کار برده شدند. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت فراسنجه های خونی، ضخامت چربی زیر پوستی در ناحیه های پشت و سرینی، سطح مقطع ماهیچه راسته و ارتفاع از بال استخوان خاصره بررسی شد. غلظت نیتروژن اورهای (001/0>p) و پروتئین تام پلاسما (001/0>p) بین تیمارها متفاوت بود. افزودن مس به جیره سبب افزایش سطح مقطع ماهیچه راسته شد اما افزودن روی آن را کاهش داد (001/0>p). بنابراین، کنترل سطح مس و روی، به جای بهره بردن از کلرتتراسایکلین، در جیره گوسالههای نر میتواند سبب افزایش سطح مقطع ماهیچه راسته و کاهش ضخامت چربی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
چربی زیر پوستی؛ فراسنجههای خون؛ گوساله نر؛ ماهیچه راسته؛ مس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,125 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,554 |