تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,230 |
تعداد مقالات | 67,757 |
تعداد مشاهده مقاله | 115,110,457 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 89,869,995 |
Study of Influential Parameters on the Yield of Oil Extracted from Grape Seeds; Using Statistical Experimental Design | ||
Journal of Chemical and Petroleum Engineering | ||
مقاله 3، دوره 43، شماره 2 - شماره پیاپی 244620، 2010 اصل مقاله (212.52 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jchpe.2010.20970 | ||
نویسندگان | ||
Golnaz Shaverdi؛ Shohreh Fatemi؛ Parvaneh Hariri؛ Asghar Safarali؛ Zeinab Salehi | ||
University of Tehran | ||
عنوان مقاله [English] | ||
بررسی پارامترهای مؤثر بر راندمان استخراج روغن از دانههای انگور با روش طراحی آزمایشهای آماری | ||
چکیده [English] | ||
در این تحقیق، میزان روغن دانة انگور شاهرودی با روش استخراج با حلال (اتانل) بررسی شده است. عصارة دانة انگور در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی کاربردهای با ارزشی دارد. الگوی انجام آزمایشها با روش آماری فاکتوریل کامل برای مطالعه چهار عامل در دو سطح طراحی شد. درصد اتانل، دما، اندازه دانهها و زمان استخراج به عنوان عوامل اصلی مورد مطالعه قرار گرفتند. با انجام آنالیز واریانس روی درصد روغن استخراج شده از آزمایشها، نتیجه شد که با افزایش دما، زمان و غلظت اتانل، راندمان استخراج افزایش مییابد، در صورتی که افزایش اندازة ذرات اثر معکوس نشان داده است. در میان عوامل مورد بررسی، اندازه ذرات بیشترین تأثیر را بر بازده روغن نشان داده است. همچنین اثر تقابل عوامل نیز بررسی شده است که از این میان اثر متقابل درصد اتانل- دما، درصد اتانل- زمان و اندازه ذره- زمان بر بازده استخراج بیتأثیر بوده است، در صورتی که اثر متقابل درصد اتانل- اندازه ذره معنیدار بوده است. در نهایت بر اساس عوامل معنیدار مدل آماری و شرایط بهینه ارائه شد. براین اساس میتوان بااستفاده ازالکل %96 در دمایC °60 با ذراتی به اندازه متوسط mm6/0، در مدت زمان 60 دقیقه، میزان 24/0 گرم روغن از هر گرم دانه انگور شاهرودی به دست اورد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,887 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,528 |