تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,768 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,223,509 |
تأثیر ارقام مختلف برگتوت بر عملکرد کرمابریشم در استانمازندران | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 40، شماره 3 - شماره پیاپی 214535، آذر 1388 اصل مقاله (212.62 K) | ||
نویسندگان | ||
حمیده مطهری؛ منصور رضایی؛ علیرضا صیداوی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر تغذیه ارقام مختلف برگ توت بر عملکرد کرم ابریشم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار («کاماساری»، «کایرو ایچی نویسه»، «کائیریزونزومیگائیشی»، «تاچی بانا»، «ایچینویسه»، «چکما اوها»، «یوگیشیناوگی»، «شینایچینویسه»، «واسهمیدوری»، «روسو»، «کنموچی» و بومی) و 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. لاروها طبق روش استاندارد پرورش داده شدند. در طول دوران تغذیه و خواب لاروها، صفات پیله و شفیره نظیر تعدادکل پیله های تولیدی، تعداد پیلههای خوب، متوسط، ضعیف و دوبل، ماندگاری شفیره، و وزن انواع پیلههای تولیدی ثبت شد. نتایج نشان داد که اثر ارقام مختلف برگ توت بر اکثر صفات مورد بررسی معنیدار بود (01/0 P<). تغذیه با رقم «شینایچی نویسه» بالاترین وزن پیله حاصل از 10000 لارو، بالاترین میانگین وزنی یک پیله خوب، بیشترین وزن لاروی در سن چهارم و پنجم، بیشترین درصد ماندگاری شفیره در پیلههای خوب و کوتاهترین طول دوره لاروی را دارا بود (01/0 P<). از طرفی تغذیه با رقم توت بومی علیرغم ایجاد صفاتی نظیر بالاترین میانگین وزنی قشر پیله وبالاترین میانگین درصد قشر ابریشمی پیله ، سبب بروز کمترین درصد ماندگاری شفیره در کل پیلهها و طولانیترین دوره لاروی کرم بالغ گردید (01/0 P<). تغذیه با ارقام «تاچیبانا» و «یوگیشیناوگی» هم سبب بروز کمترین وزن پیله حاصل از 10000 لارو، کمترین میانگین وزنی قشر یک پیله خوب، کمترین وزن لاروی و طولانیترین دوره لاروی شد (01/0 P<). ضمن آنکه تغذیه با رقم «روسو» نیز سبب بروز کمترین درصد ماندگاری در پیلههای خوب، کمترین تعداد پیلههای تولیدی و کمترین میزان وزنی پیلههای خوب گردید. با توجه به نتایج مذکور، رقم «شینایچی نویسه» به عنوان رقم برتر، و ارقام «تاچیبانا»، «یوگیشیناوگی» و «روسو» به عنوان ارقام نامطلوب در شرایط آب و هوایی استان مازندران معرفی گردیدند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام توت؛ تغذیه؛ عملکرد؛ کرم ابریشم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,894 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,326 |