تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,905 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,223,638 |
مقایسه اثر چهار نوع آنزیم مختلف تجارتی بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره برپایه جو | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 40، شماره 3 - شماره پیاپی 214535، آذر 1388 اصل مقاله (206.33 K) | ||
نویسندگان | ||
حسن شیرزادی؛ حسین مروج؛ محمود شیوا زاد | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تأثیر تغذیه جیرههای حاوی 60 درصد جو به همراه چهار نوع آنزیم تجارتی دارای فعالیت زایلاناز و بتاگلوکاناز بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. جیرههای حاوی آنزیم با جیرههای حاوی جو و یا ذرت بدون آنزیم مقایسه شدند. در کل تعداد 234 جوجه گوشتی نر یک روزه (سویه راس308) به 6 تیمار، 3 تکرار و 13 جوجه به ازای هر واحد آزمایشی اختصاص داده شد. همه دادهها در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی آنالیز شدند. همه آنزیمهای اضافه شده به جیره بر پایه جو میانگین خوراک مصرفی روزانه پرندهها در دوره رشد را بطور معنیداری (05/0P?) افزایش دادند، اما در کل دوره تنها آنزیم C تأثیر معنیداری (05/0P?) روی این صفت داشت. افزودن تمامی آنزیمها به جیره بر پایه جو افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی جوجهها را در دورههای آغازین، رشد و کل دوره به طور معنیداری (05/0P?) نسبت به تغذیه جیره جو بدون آنزیم بهبود بخشید، اما در دوره پایانی آنزیم تاثیر معنیداری (05/0P?) روی این صفات نداشت. همچنین از لحاظ صفات مذکور بین همه آنزیمها در هیچیک از دورههای پرورش تفاوت معنیداری (05/0P?) مشاهده نشد. در 42 روزگی وزن نسبی پانکراس تنها به وسیله آنزیمها A، C و D به طور معنیداری (05/0P?) کاهش یافت، اما وزن نسبی کبد و سنگدان بوسیله افزودن آنزیم به طور معنیداری (05/0P?) تحت تاثیر قرار نگرفت. با این وجود تقریباً همه آنزیمها وزن و طول نسبی بخشهای مختلف روده را به طور معنیداری (05/0P?) کاهش دادند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن هر چهار آنزیم مختلف با غلبه بر اثرات ضد تغذیهای پلی ساکاریدهای غیر نشاستهای بر عملکرد جوجهها موثر میباشد | ||
کلیدواژهها | ||
بتاگلوکاناز؛ جو؛ جوجه گوشتی؛ دستگاه گوارش؛ زایلاناز؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,099 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,678 |