![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,416 |
تاثیر استفاده از جیره های غذایی مکمل گرده حاوی گلوتن ذرت ، کنجاله سویا و مخمر نانوایی بر روی درصد پروتئین، چربی و وزن بدن کارگران زنبور عسل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 196973، اسفند 1387 اصل مقاله (194.18 K) | ||
نویسندگان | ||
غلامعلی نهضتی پاقلعه؛ علی نیکخواه؛ غلامحسین طهماسبی؛ محمد مرادی شهر بابک | ||
چکیده | ||
در تغذیه زنبورعسل مواد غذائی پروتئیندار مانند انواع دانه سویا، انواع گلوتن، انواع مخمر، انواع کنجاله دانه های روغنی، پودر شیر و تخم مرغ و ... را به عنوان جایگزین گرده مصرف میکنند ولیکن اثرات و هضم این مواد هنوز کاملاٌ شناختهشده نیست. در این پژوهش6تیمار غذایی متشکل از 3 ماده پروتئینی گلوتن ذرت ،کنجاله سویا ومخمر نانوایی با سطح پروتئین خام 20و 25% وانرژی کل4000کیلوکالری درکیلوگرم ماده خشک مورداستفاده قرار گرفت ودرگروه شاهد فقط شربت شکر مصرف گردید. هر یک از تیمار ها برروی 5کلنی(تکرار) و در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرارگرفتند. کلنی ها از نظر عسل،جمعیت و ملکه خواهری هم سن یکسان سازی گردیدند و فراسنجه های میزان مصرف غذا ، وزن بدن ، درصد پروتئین و چربی لاشه زنبوران کارگر اندازه گیری شدند. در مجموع سه دوره 6 روزه تغذیه ازجیره ها انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که در تیمار های مختلف، مقدار مصرف جیره ها، دوره تغذیه، درصد پروتئین، درصد چربی لاشه و وزن بدن کارگران بایکدیگر اختلاف معنی دار دارند(01/0 (P<. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق استفاده از روش جیره نویسی علمی همانند سایر دام ها در تغذیه زنبورعسل نیز توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین لاشه؛ تغذیه تکمیلی؛ چربی لاشه؛ زنبور عسل؛ مصرف غذا.؛ وزن بدن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,862 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,336 |