تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,353 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,836 |
بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 9، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 195725، اسفند 1387 اصل مقاله (169.15 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد عرفانی مقدم؛ علی عبادی؛ محمدرضا فتاحی مقدم | ||
چکیده | ||
انگور یکی از مهمترین محصولات میوه در ایران است که اهمیت زیادی در مصارف تازه خوری و کشمشی دارد. در این تحقیق پارامترهای ژنتیکی (همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی، وراثت پذیری و تکرار پذیری) برخی از صفات مهم در انگورهای تازه خوری شامل: تاریخ رسیدگی، وزن، طول و عرض حبه، قند، اسید و نسبت آنها، تراکم حبه در خوشه و استحکام حبه به خوشه برآورد شده اند. نتایج نشان داد برخی از صفات دارای وراثت پذیری بالایی می باشند. وراثت پذیری برای وزن، طول و عرض حبه به ترتیب65/0، 67/0 و 54/0 برآورد شد. وراثت پذیری برای تاریخ رسیدگی، قند، اسید و نسبت قند به اسید به ترتیب 60/0، 29/0، 37/0 و 28/0 برآورد شد. نتایج مربوط به همبستگی نشان داد که همبستگی وزن حبه با درصد قند و اسید بیشتر تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد و همبستگی فنوتیپی بین آنها نسبتا پایین است. تکرار پذیری اغلب صفات مورد مطالعه بالا بود و تکرار پذیری برای صفت رنگ حبه 98/0 برآورد شد. صفات مرتبط با عصاره شامل: قند، اسید و نسبت آنها دارای کمترین مقدار تکرارپذیری بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
اصلاح؛ انگور؛ تکرارپذیری.؛ همبستگی؛ وراثت پذیری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,361 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,649 |