تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,613 |
بررسی قارچهای سطحی تاس ماهی ایرانی Acipensr persicus() پرورشی و صید شده از دریای خزر | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 4، دوره 64، شماره 4، دی 1388 اصل مقاله (224.69 K) | ||
نویسندگان | ||
فرید فیروزبخش1؛ رضوان الله کاظمی2؛ محسن کاظمی1؛ علیرضا خسروی3؛ جلیل جلیل پور2؛ حسینعلی ابراهیمزاده موسوی3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
3دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
عفونتهای قارچی ماهیان پراکندگی جهانی دارند که اغلب گونه های وحشی و پرورشی را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف از مطالعه حاضر، جداسازی و شناسایی قارچهای سطحی در تاس ماهی ایرانی پرورشی و صید شده از دریای خزر بود. نمونه ها از پوست، باله و آبشش ماهیان تهیه و در محیط های کشت قارچی همراه با آنتی بیوتیک تلقیح و در دمای 1±23 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سیزده نوع قارچ از ماهیان جداسازی شد که شامل: آلترناریا آلترناتا، کلادوسپوریوم کاریونی، موکور، اورئوبازیدیوم، پنی سیلیوم سیترینوم، پنی سیلیوم نوتاتوم، پنی سیلیوم فرکوئینتس، پسیلومایسس، آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس فومیگاتوس، سودوآلشریا بوئدی، رودوتورلا روبروم و فوزاریوم بودند. در این میان کلادوسپوریوم کاریونی بیشترین فراوانی را در بین قارچهای جدا شده از تاس ماهی ایرانی پرورشی (95/16درصد) و صید شده از دریا (17/10درصد) نشان داد. همچنین بیشترین و کمترین میزان قارچها بترتیب از باله (68/40درصد) و پوست (82/28درصد) ماهیان جدا شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
آبشش؛ باله؛ پوست.؛ تاس ماهی ایرانی؛ فلور قارچی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,404 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,347 |