تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,772 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,927 |
تأثیر تغذیه سطوح مختلف ال– کارنیتین در جیره مرغهای مادر و جوجههای گوشتی بر عملکرد، ترکیبات سرم خون، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 64، شماره 4، دی 1388 اصل مقاله (189.76 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد رضا خیرخواه؛ شعبان رحیمی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ حمید ملک محمدی | ||
دانشکده کشاورزی– دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
ال–کارنیتین به عنوان مشتق لیزین محلول در اب دارای نقش بیولوژیکی مهمی در متابولیسم چربی میباشد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی عملکرد، ترکیبات سرم، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی است که مادر یا خودشان به تنهایی و یا به طور توأCم از مکمل ال–کارنیتین تغذیه نمودهاند. مرغهای مادر در سن 25 هفتگی با جیرههای حاوی سطوح 0 و ppm60 و نتاج آنها با سطوح 0، 100 و 200 .ppm مکمل ال– کارنیتین تغذیه شدند. عملکرد دورههای آغازی، رشد، پایانی و کل دوره بررسی شد. عیار پادتن علیه واکسن نیوکاسل و تزریق گلبول قرمز گوسفند به عنوان معیار پاسخ ایمنی تعیین و در پایان آزمایش خصوصیات لاشه پرندگان بررسی شد.ال–کارنیتین باعث کاهش خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجههای گوشتی گردید(01/0p<)، اما بر ضریب تبدیل غذایی تأثیری نداشت (05/0.)p> کلسترول و تری گلیسرید سرم و صفات مربوط به لاشه تحت تاثیر ال–کارنیتین قرار نگرفت (05/0.)p> ال– کارنیتین تأثیری بر تولید پادتن علیه SRBC نداشت (05/0)p>، اما در 48 روزگی سطوح ال– کارنیتین مادری باعث ایجاد تفاوت معنیداری در پادتن علیه SRBC گردید (01/0p<) و سبب ایجاد اختلاف در وزن طحال جوجههای گوشتی در سن 21 روزگی شد (05/0<.)p اثر متقابل بین مکمل موجود در جیره غذایی مرغهای مادر و جوجهها باعث ایجاد اختلاف چشمگیری در پاسخ جوجهها به عیار پادتن علیه واکسن نیوکاسل گردید (05/0p<.) | ||
کلیدواژهها | ||
ال– کارنیتین؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات لاشه.؛ فاکتورهای خونی؛ مرغهای مادر گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,418 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,697 |