تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,262 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,685 |
مطالعه تاثیر برخی پروبیوتیکها بررویاشریشیاکلی 7:H157O در شرایط رشد توامان در شیر | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 1، دوره 64، شماره 4، دی 1388 اصل مقاله (184.99 K) | ||
نویسندگان | ||
حمید میرزایی1؛ محمد رضا نهایی2؛ افشین جوادی3؛ مهدی احمدی منش2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
3دانشگاه آزاد | ||
چکیده | ||
در دو دهه گذشته استفاده از پروبیوتیکها در مهار باکتریهای بیماریزا اهمیت بسیاری پیدا کرد. در این مطالعه تاثیر پروبیوتیکهای بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی بر سرعت رشد اشریشیاکلی 7:H157O در شرایط رشد توامان در شیر مورد بررسی قرار گرفت.ابتدا به داخل 500 میلی لیتر شیر استریل CFU/ml108*5/1 باکتری شریشیاکلی اضافه و بعد از همگن سازی در 5 ارلن مایر استریل به طور مساوی توزیع شد. ارلن اول به عنوان کشت انفرادی لحاظ گردید و به ارلنهای دوم تا پنجم به ترتیب CFU/ml108*5/1 از باکتریهای پروبیوتیک فوق تزریق و بعد از 24 و 48 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتیگراد، pH و تعداد اشریشیاکلی موجود در هر میلی لیتر از آنها به ترتیب با استفاده از pH متر و کشت مخلوط در محیط ویولت رد بایل آگار (VRBA) اندازهگیری شد. این عملیات 10 بار تکرار و میانگین pH و تعداد اشریشیاکلی موجود در هر میلی لیتر از کشت انفرادی و کشتهای توامان با پروبیوتیکها با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله رشد توامان هر کدام از پروبیوتیک ها در طول 48 ساعت گرمخانه گذاری بطور معنی دار رشد اشریشیاکلی 7:H157Oرا مهار نمود (01/0 .)p< pH نمونه شیر حاوی کشت E.coli + L. casei بعد از 48 ساعت گرمخانه گذاری از pH نمونه شیر حاوی E.coli بطور معنی دار کمتر بود (01/0 .)p< در مجموع نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف طولانی مدت محصولات حاوی فوق الذکر میتواند در جلوگیری از بروز عفونت با اشریشیاکلی 7:H157O و درمان آن مفید واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلی 7:H157O؛ پروبیوتیک؛ رشد توامان؛ شیر. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,465 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,635 |