تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,012 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,181 |
افزایش عمر انبارمانی کیوی فروت رقم هایوارد با تیمار بخار متیل سالیسیلات | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 40، شماره 1 - شماره پیاپی 142623، خرداد 1388 اصل مقاله (157.78 K) | ||
نویسندگان | ||
مرتضی سلیمانی اقدم؛ یونس مستوفی؛ علیرضا مطلبی آذر؛ جواد فتاحی مقدم؛ محمود قاسم نژاد | ||
چکیده | ||
برای بررسی اثر بخار متیل سالیسیلات(MeSA) بر روی خصوصیات کیفی کیوی فروت رقم هایوارد، از پنج غلظت متیل سالیسیلات (0، 8، 16، 24و 32 میکرولیتر به ازای هر لیتر فضای ظرف) و پنج ماه طول دوره انبارمانی میوه به صورت کرتهای خردشده در زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار استفاده شد. این تحقیق در موسسه تحقیقات مرکبات کشور واقع در رامسر در سال 86-85 اجرا شد. در این تحقیق صفاتی نظیر درصد مواد جامد محلول(TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون(TA)، ویتامین ث، pH عصاره میوه، سفتی گوشت میوه، فعالیت آنزیم آنتیاکسیدان آسکوربات پراکسیداز (APX) و اتیلن تولید شده توسط میوهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت 32 میکرولیتر بخار متیل سالیسیلات بیشترین تاثیر را در به تاخیر انداختن فرایند رسیدگی پس از برداشت میوهها داشت به طوریکه سفتی گوشت و ویتامین ث میوههای تیمار شده با 32 میکرولیتر بر لیتر متیل سالیسیلات نسبت به میوههای تیمار شاهد دارای روند کاهشی کندتری بودند. استفاده از این ماده باعث شد که TSS، تولید اتیلن و فعالیت آنزیم آنتیاکسیدان APX از روند افزایشی کندتری در طول دوره انبارمانی میوهها برخوردار شوند. TA میوهها درطول دوره انبارمانی کاهش یافت ولی متیل سالیسیلات تاثیر معنیداری بر این صفت نداشت. بیشترین تاثیر متیل سالیسیلات در به تاخیر انداختن روند کاهشی pH عصاره میوه در غلظت 24 میکرولیتر بر لیتر مشاهده شد. بنابراین در این تحقیق کاربرد متیلسالسیلات با غلظت 32 میکرولیتر بر لیتر بیشترین تاثیر را در افزایش عمر انبارمانی کیوی فروت داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
آسکوربات پراکسیداز؛ عمر انبارمانی؛ کیوی فروت؛ متیل سالیسیلات؛ ویتامین ث. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,725 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,786 |