تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,103,979 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,020 |
اثر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم روی زمان ماندگاری ماهی کیلکا در سردخانه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 37، شماره 7 - شماره پیاپی 1482، تیر 1385 اصل مقاله (147.98 K) | ||
نویسندگان | ||
سهراب معینی؛ مرضیه رحمانی* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم بر روی زمان ماندگاری ماهی کیلکای آنچوی منجمد شده مورد بررسی قرار گرفت. پنج مخلوط از مواد آنتی اکسیدان بوتیلیتد هیدروکسی آینزول و اسید سیتریک به ترتیب 5/1، 5/3 و 02/0 درصد از بوتیلیتد هیدروکسی آینزول و 5/1و5/3 درصد اسید سیتریک در محلول 5 درصد پلی فسفات سدیم تهیه گردید. سپس نمونه های ماهی به دو دسته تقسیم شدند. دسته اول بمدت 10 دقیقه و دسته دوم بمدت 60 دقیقه در هر یک از محلولها غوطهور گردیدند. نمونه شاهد بدون غوطهوری در این محلولها نیز تهیه گردید. سپس تمام نمونهها بوسیله انجماد صفحهای در °C40- منجمد و در سردخانه °C18- نگهداری گردیدند. بر اساس یک برنامه زمانبندی شده در زمان صفر و سپس هر ماه یکبار بمدت شش ماه بر روی کلیه تیمارها، آزمایشهای ارگانولپتیک، تعیین مقدار پراکسید، مقدار کل نیتروژن های فرار و شمارش کلی باکتریها انجام گردید. نتایج بدست آمده از این آزمایشها نشان داد که نمونههای غوطهور شده در محلول حاوی 5/1 و 5/3 درصد از بوتیلیتد هیدروکسی آینزول از نظر طعم و مزه مورد قبول واقع نشدند و فقط نمونه غوطهور شده در محلول حاوی 2% از این آنتیاکسیدان از نظر چشائی مورد پسند واقع گردید. از طرف دیگر تغییرات پراکسید در این نمونه از meq/1000g06/0 به meq/1000g 15/2 و مقدار کل نیتروژنهای فرار از mg/100g8/9 به mg/100g5/16 افزایش نشان دادند. در صورتیکه شمارش کلی باکتریها در این مدت از cfu/gr 102×17 به cfu/gr10×3 کاهش داشت. نتایج بدست آمده برای نمونه شاهد به ترتیب برای پراکسید از meq/1000g06/0 به meq/1000g2/3 در ماه چهارم، مقدار کل نیتروژنهای فرار از mg/100g8/9 به mg/100g6/19 بعد از شش ماه افزایش نشان دادند و شمارش کلی باکتریها در این مدت از cfu/gr 102×68 به cfu/gr 102×10 کاهش داشت. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که غوطهور نمودن کیلکا آنچوی بمدت ده دقیقه در محلول حاوی 2% درصد بوتیلیتد هیدروکسی آینزول، 5 درصد پلی فسفات سدیم و اسید سیتریک و منجمد نمودن آن و نگهداری در سردخانه °C18- باعث افزایش زمان نگهداری این ماهی بمدت حداقل شش ماه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ اندیس پراکسید؛ پلی فسفات سدیم؛ زمان ماندگاری؛ شمارش کلی باکتریها؛ کل نیتروژنهای فرار؛ کیلکای آنچوی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,322 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,383 |