
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,912,543 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,962,805 |
تعیین حداقل علظت ممانعت کننده (MIC) اسانس گیاه آویشن شیرازی روی باکتریهای استافیلوکوکوس آرئوس، استرپتوکوکوس آگالاکتیه و اشریشیاکلی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 2، دوره 60، شماره 2 - شماره پیاپی 1438، مرداد 1384 اصل مقاله (372.67 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر تقی زهرایی صالحی؛ دکتر مهدی وجگانی؛ دکتر منصور بیات؛ دکتر حسن ترشیزی؛ افشین آخوندزاده* | ||
چکیده | ||
هدف : تحقیق در مورد جایگزینی دارویی مناسب، موثر و با صرفه اقتصادی به جای داروهای متداول در درمان بیماری ورم پستان. طرح: میدانی و آزمایشگاهی . مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد چهل نمونه شیر از گاوهای مبتلا به ورم پستان متعلق به یکی از دامداریهای اطراف تهران اخذ شد و بر روی محیطهای مناسب از جمله ژلوز خوندارومک کانگی کشت گردید. با آزمایشات بیوشیمیایی نظیر اکسیداز ، کاتالاز، تخمیر قندها و اندل باکتریهای جدا شده شناسایی و سپس با استفاده از آنتی سرمهای پلی والان و منو والان سروتیپ بعضی از آنها مشخص گردید. در مرحله بعد حداقل غلظت ممانعت کننده (MIC) اسانس آویشن شیرازی روی استافیلوکوکوس آرئوس، استرپتوکوکوس آگالاکتیه و اشریشیاکلی جدا شده در مرحله اول تحقیق تعیین گردید. نتایج : استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکلی به ترتیب از شش بیست و یک و پنج نمونه شیر گاوهای مبتلا به ورم پستان جدا گردید. در مقایسه تاثیر اسانس آویشن شیرازی بر روی باکتریهای فوق با سویههای استاندارد مشخص گردید که MIC اسانس آویشن شیرازی در باکتریهای جدا شده بین 5/1 تا 4 برابر بیشتر از سویههای استاندارد است. نتیجهگیری : بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق اسانس آویشن شیرازی دارای تاثیر ضد باکتریایی مناسبی بر روی باکتریها جدا شده از ورم پستان بویژه استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استافیلوکوکوس آرئوس است. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن شیرازی؛ استافیلوکوکوس آرئوس؛ استرپتوکوکوس آگالاکتیه؛ اشریشیاکلی؛ حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,436 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,492 |