تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,417 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,515 |
مطالعه باکتریولوژیک آبسه های کبدی در گاوهای کشتار شده در کشتارگاه شهرستان شهرکرد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 60، شماره 4 - شماره پیاپی 1336، بهمن 1384 اصل مقاله (427.47 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر صمدالله اله زاده؛ دکتر محمدرضا مخبردزفولی؛ دکتر پرویز تاجیک؛ دکتر علیرضا عبدلی؛ دکتر علی شریف زاده* | ||
چکیده | ||
هدف: مطالعه فوق جهت بررسی و مشخص نمودن وقوع آبسه های کبدی و عوامل باکتریایی بوجود آورنده آنها در گاوان کشتارشده در کشتارگاه شهرکرد به انجام رسید. حیوانات : تعداد 500 رأس گاو کشتارشده. روش : در طی این مطالعه بازرسی کشتارگاهی 500 رأس گاو پس از کشتار از نظر حضور آبسه کبدی صورت پذیرفت. در صورت حضور آبسه در هر کبد مشخصات دام شامل: جنس‘ سن‘ تولید‘ آبستنی و مشخصات آبسه (تعداد‘ اندازه‘ محل بر روی کبد) ثبت می گردید‘ و آبسه بطور کامل از بافت کبد جدا گردید و در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل می شد. در محل آزمایشگاه کشت باکتریایی هوازی‘ بیهوازی و میکروآئروفیلیک به روش استاندارد از آبسه های کبدی به انجام رسید. نتایج: از میان 500 رأس گاو کشتارشده 33 رأس (6/6 درصد) به آبسه کبدی مبتلا بودند‘ که 18 آبسه (5/54 درصد) در جنس نر مشاهده گردید. بیست و سه کبد از 33 کبد مبتلا حاوی یک آبسه بودند (69/69 درصد) و تنها 10کبد 30/30 درصد) حاوی 2 آبسه و یا بیشتر بودند. فوزوباکتریوم نکروفوروم از 21 کبد 63/63 درصد ) مبتلا به آبسه و آرکانوباکتریوم پیوژنز از 9 آبسه کبدی (27/27 درصد ) به عنوان جرم مولد آبسه جدا گریدند. بحث : نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که فوزویاکتریوم نکروفوروم مهمترین عامل مسببه آبسه های کبدی جدا شده از گاوان کشتارشده در کشتارگاه شهرکرد می باشد و آرکانوباکتریوم پیوژنزا از نظر اهمیت در ایجاد آبسه در رتبه دوم قرار دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبسه کبدی؛ عامل باکتریایی؛ گاو | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,644 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,248 |