تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,513,451 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,775,285 |
ایجاد گیاهان تراریخت مقاوم به شوری با استفاده از ژن دستورزی شده اسموتین | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 10، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1330، بهمن 1382 اصل مقاله (412.63 K) | ||
نویسندگان | ||
اشرف الدین سخنسنج؛ حکمت علیخانی؛ مسعود میرمعصومی* | ||
چکیده | ||
یکی از راههای اساسی مقابله گیاهان با تنشهای محیطی، تولید و انباشتن پروتئینهای ویژه درون سلولها است. نشان داده شده پروتئین اسموتین که توسط ژن اسموتین رمز میشود در گروههای مختلف گیاهی باعث مقاومت گیاه در برابر عوامل بیماریزا و همچنین تنشهای محیطی نظیر شوری میگردد. تنش اخیر عامل ایجاد تنش اسمزی میباشد. ژن دست ورزی شده اسموتین موجود در یک ساختار حامل دوگانه، از طریق همکشتی قطعات جداکشت برگ توتون با اگروباکتریوم حاوی ژن، به گیاه توتون انتقال داده شد. مراحل غربالگری گیاهان تراریخت در محیط کشت دارای آنتیبیوتیک و مقادیر مشخص نمک صورت گرفت. قطعات جداکشت لاین تراریخت از نظر توانایی تولید کالوس، نوساقه و ریشه در محیط دارای مقادیر متفاوت نمک مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که قطعات جداکشت توانایی تولید بخش هوایی بیشتری نسبت به سایر اندامها در شرایط تنش شوری دارند. جهت تایید انتقال ژن اسموتین از واکنش زنجیرهای پلیمر از (PCR) استفاده گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسموتین؛ تراریختی؛ تنش اسمزی؛ تنش شوری؛ مقاومت اسمزی؛ مقاومت به شوری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,611 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,463 |