تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,404 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,771 |
اثرات سطوح مختلف ویتامینهای C، E و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 58، شماره 2 - شماره پیاپی 1311، مرداد 1382 اصل مقاله (347.96 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر عباسعلی قیصری؛ دکتر عبدالحسین سمیع؛ دکتر جواد پوررضا* | ||
چکیده | ||
هدف : بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین های C،Eو چربی بر روی عملکرد ، راندمان لاشه و میزان مرگ و میر جوجه های نر گوشتی در شرایط استرس گرمایی . طرح: آزمایش فاکتوریل 2*2*3 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی. حیوانات : پانصد و هفتاد و شش قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی ( سویه رأس 208). روش : این آزمایش از سن یکروزگی شروع و تا 49 روزگی ادامه داشت . به منظور تأمین شرایط تنش گرمایی نیز دمای سالن پرورش از 10 صبح الی 8 بعداز ظهر در محدوده حرارتی 35 تا 36 درجه سانتیگراد حفظ شد . همچنین با وجود سطوح مختلف ویتامینهای C ( صفر و 250 میلی گرم در کیلوگرم ) ، E( صفر و 288 میلی گرم در کیلوگرم ) و چربی ( صفر ، 5/2 و 5 درصد روغن آفتابگردان ) 9 جیره آزمایشی که دارای سطوح انرژی ، پروتئین و دیگر مواد مغزی یکسان بودند تنظیم و از نظر تأثیر بر عملکرد ، راندمان لاشه و میزان تلفات جوجه های تحت تنش گرمایی با یکدیگر مقایسه شدند . تجزیه و تحلیل آماری : داده های رکورد برداری شده با استفاده از برنامه نرم افزار آماری SAS انجام گرفت . اختلالات معنی دار بین میانگین تیمارهای آزمایشی نیز با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن و با سطح احتمال 5 درصد مشخص شدند . نتایج : نتایج این آزمایش نشان دادند که سطوح اضافه شده ویتامینهای Cو E هیچ گونه تأثیر معنی داری بر میانگین مصرف غذا ، وزن بدن ، ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش ، راندمان لاشه و درصد چربی محوطه بطنی در پایان دوره آزمایش نداشت ، ولی میانگین درصد تلفات در کل دوره آزمایش با استفاده از سطوح اضافی ویتامینهای C،E و چربی به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری کاهش یافت . از طرف دیگر با افزایش سطح چربی از صفر به 5/2 و یا 5 درصد ، میانگین مصرف غذا ، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره آزمایش ( صفر تا 49 روزگی ) به طور معنی داری بهبود یافتند ( 05/0 < P) . نیجه گیری : به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش حاضر به نظر می رسد سطوح اضافی ویتامین های C،E در جیره ( به ترتیب 250 و 288 میلی گرم درکیلوگرم ) به واسطه کاهش دادن قابل توجه درصد تلفات و همچنین چربی اضافه شده به جیره به واسطه افزایش قابل ملاحظه عملکرد و قدرت ماندگاری جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی ، قابل توصیه می باشند . | ||
کلیدواژهها | ||
تنش گرمایی؛ جوجه های گوشتی؛ چربی؛ مرگ و میر؛ ویتامین C؛ ویتامین E | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,461 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,296 |