تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,543 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,377 |
جایگزینی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور به جای آرد ماهی در جیره غذایی مرحله پرواری ماهی قزل آلای رنگین کمان در آب لب شور | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 56، شماره 2 - شماره پیاپی 1286، مرداد 1380 اصل مقاله (1.61 M) | ||
نویسندگان | ||
دکتر محمود نفیسی بهابادی؛ دکتر همایون محمودزاده؛ دکتر مهدی سلطانی؛ دکتر محمدرضا احمدی* | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه ارزش غذایی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور در رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان و جایگزینی آن با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلا، ماهیان پرورشی با میانگین وزن 22/0-20/92 گرم به مدت 90 روز با استفاده از جیره غذایی حاوی آرد ضایعات کشتارگاهی طیور تغذیه شدند . این ماده غذایی از سطح صفر تا 50 درصد آرد ماهی مصرفی درجیره غذایی قزل آلا در 3 تیمار غذایی مورد استفاده قرار گرفت . سطح انرژی در هر سه تیمار غذایی یکسان انتخاب شد ولی میزان پروتئین تیمارها ( حداقل و حداکثر ) 37/2 درصد و میزان چربی تیمارها ( حداقل و حداکثر ) 74/0 درصد با یکدیگر اختلاف داشت. هر تیمار شامل سه تکرار و غذای مصرفی روزانه بر اساس 2 درصد وزن توده زنده ( Biomass) هر حوضچه سه مرتبه در روز به مصرف ماهیان پرورشی رسید. توده زنده حوضچه ها هر 15 روز یکبار طی عملیات زیست سنجی محاسبه و شاخصهای رشد از قبیل افزایش وزن ، ضریب تبدیل غذایی ضریب کارآیی پروتئین ، ضریب رشد ویژه و ارزش تولیدات پروتئینی تعیین گردیدند. نتایج حاصله نشان داد که آرد ضایعات کشتارگاهی طیور می تواند بدون نیاز به غنی سازی با اسیدهای آمینه و بدون اینکه تأثیر زیان آوری بر رشد قزل آلا داشته باشد و به منظور کاهش هزینه های ناشی از مصرف آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلا تا سطح 50 درصد آرد ماهی مصرفی جایگزین شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آب لب شور؛ آرد ضایعات کشتارگاهی طیور؛ آرد ماهی؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,513 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,342 |