![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,683,834 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,913,356 |
بررسی مقایسه ای دو روش اندازه گیری ازت فرّار تام (TVN) و شمارش کلی باکتریهای هوای (Total count) در تعیین کیفیت برخی از ماهیان دریایی استخوانی منجمد | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 54، شماره 2 - شماره پیاپی 1282، مرداد 1378 اصل مقاله (385.57 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر افشین آخوندزاده بستی؛ دکتر سعید بکایی؛ دکتر کیاندخت قناتی* | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت ماهی و سایر فرآورده های دریایی به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترسی و با عنایت به فسادپذیری سریع این محصولات و اهمیت راهکارهایی جهت بررسی هر چه سریعتر، اقتصادی تر و ارزان تر این محصول ، دو روش بررسی کیفیت ماهی یکی روش ماکروکلدال برای اندازه گیری ازت فرار تام و دیگری شمارش کلی باکتریهای هوازی سرماگرا در 21 نمونه ماهی استخوانی دریایی منجمد ( شیر ، شوریده و هامور ) عرضه شده در کارخانجات کنسروسازی و بازارهای عمده فروشی در سطح تهران مورد ارزیابی قرار گرفت . با در نظر گرفتن حد مجاز 107 باکتری در هر گرم ماهی برای شمارش کلی باکتریهای هوازی و میزان حد مجاز 30 میلیگرم ازت فرار درهر 100 گرم ماهی و انجام آزمون دقیق فیشر (Fisher’s Exact test) بین میزان TVN و شمارش کلی باکتریهای محاسبه شده در نمونه های مورد نظر ، از نظر کیفیت بهداشتی ، ارتباط معنی داری (P=0.2714) مشاهده نگردید. | ||
کلیدواژهها | ||
ازت فرار تام؛ شمارش کلی باکتریهای هوازی؛ ماهیان دریایی استخوانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,721 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,873 |