تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,515,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,776,482 |
استفاده از پنبه دانه در جیره غذایی گوساله های نر پرواری | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 1، دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 1197، مهر 1383، صفحه 1-12 اصل مقاله (475.61 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد افضل زاده1؛ داود قندی2؛ علی اکبر خادم3؛ عبدالرضا صالحی* 3 | ||
1دانشیار گروه علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
2کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
3استادیار گروه علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
چکیده | ||
میزان ضریب هضمی پنبه دانه با استفاده مستقیم از حیوان و یونجه (به عنوان علوفه پایه)، با روش جمع آوری کل مدفوع تعیین شد. میزان تجزیه پذیری پنبه دانه نیز با استفاده از روش کیسه های نایلونی اندازه گیری گردید. برای بررسی اثر استفاده از پنبه دانه در جیره گوساله های نر، تعداد 12 راس گوساله نر هلشتاین در یک طرح کاملا تصادفی با چهار جیره (شامل صفر، هفت، 14 و 21 درصد پنبه) پرواز شدند. صفات افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی، ضریب تبدیل غذا وخصوصیات لاشه اندازه گیری شد. میزان ضریب هضمی و تجزیه پذیری پنبه دانه در نرخ عبور پنج درصد به ترتیب (6±) 4/69 و 1/42 درصد بود. ماده خشک مصرفی روزانه، وزن زنده پایان پروار، میانگین افزایش وزن روزانه، وزن لاشه یا چربی احشایی، درصد لاشه، میانگین وزن قلب، ریه، کبد و کلیه ها در تیمارهای مختلف معنی دار نبود (05/0 p). نتایج نشان داد که از پنبه دانه می توان تا سطح 21 درصد کل جیره غذایی در تغذیه گوساله های پرواری استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروار بندی؛ پنبه دانه؛ جیره غذایی؛ چربی احشایی؛ گوساله | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,753 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,381 |