تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,512,005 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,525 |
هیدرژناسیون انتخابی ترکیبات غیر اشباع روغن های نباتی و اثر اسیدهای چرب ترانس بر روی لیپوپروتئین کلسترول با دانسیته کم(LDL-C) و لیپوپروتئین کلسترول بادانسیته زیاد(HDL-C) | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 5، دوره 35، شماره 1 - شماره پیاپی 1151، خرداد 1380 اصل مقاله (588.61 K) | ||
نویسنده | ||
حسین پازنده* | ||
چکیده | ||
هیدروژناسیون چربیها و روغن ها بعنوان عظیم ترین واکنش شیمیایی ساده در صنعت باقی خواهد ماند. با تولید روزافزون روغن سویا و اسید لینولنیک موجود در آن که احتمالاً منجر به طعم و بوی بد آن میشود، موضوع هیدرژناسیون انتخابی توجه زیادی را به خود جلب نموده است. روغن های هیدرژنه ممکن است محتوی مقادیر زیادی،ایزومرهای وضعیتی و ایزومرهای فضائی اسید اولئیک ، سیس-اکتادسنوئیک اسید باشند. اسیدهای چرب ترانس (t-FA) ایزومرهای فضائی اسیدهای چرب غیراشباع می باشند که وضع مشابهی با اسیدهای چرب اشباع را برای آنها میتوان تصور کرد . مطالعات کلینیکی از سال 1990 نشان داده است که در مقابل اسیدهای چرب غیراشباع سیس(بعنوان مثال،اسید اولئیک) ، اسیدهای چرب ترانس غلظت کلسترول کلی(TC)6 وغلظت لیپو پروتئین کلسترول با دانسیته کم(LDL-C)7 را افزایش میدهند در حالیکه تمایل دارند غلظت لیپوپروتئین کلسترول با دانسیته زیاد(HDL-C)8 را کاهش دهند .چون هیدرژناسیون همیشه توام با ایزومراسیون انجام میشود و به بیان دیگر هر قدر هیدرژناسیون با سلکتیویته بیشتری انجام شود تشکیل ایزومرهای بیشتری را نیز موجب میشود(بعنوان مثال ایزومرهای ترانس) . هدف از این مطالعه ارائه شرایط مناسب هیدرژناسیون در جهتی می باشد که بتوان ضمن حفظ خواص ویژه برای روغن از افزایش تشکیل ایزومرهای ترانس جلوگیری کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب اصلی؛ اسیدهای چرب ترانس؛ ایزومریزاسیون؛ ریشه آزاد؛ عدد یدی؛ لیپوپروتئین کلسترول؛ هیدروژناسیون سلکتیو یا انتخابی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,837 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 831 |