تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,710 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,229,042 |
تأثیر زمان نگهداری و میزان اسیدیته شیر خام بر نقطه انجماد آن | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 10، دوره 52، شماره 3 - شماره پیاپی 1096، آبان 1376 اصل مقاله (252.95 K) | ||
نویسنده | ||
دکتر فاطمه پورفلاح* | ||
چکیده | ||
70 نمونه شیرخام مخلوط دامداریهای طرف قرارداد با یکی از کارخانه های تولید کننده شیر پاستوریزه در تهران از محل کارخانه تهیه گردید. تیتراسیدیته و نقطه انجماد شیرها در روز اول و بعد از یک هفته نگهداری در یخچال اندازه گیری شد. تیتراسیدیته بوسیله سنجش اسیدیته به روش سود دسی نرمال و تعیین نقطه انجماد بوسیله دستگاه کریوسکوپ مدل cryotest ساخت کارخانه ژربر انجام گرفت. در این بررسی درصد نمونه هایی که نقطه انجماد آنها بالاتر از 530-درجه سانتیگراد بود بعد از یک هفته از 85/43 درصد به 71/15 درصد کاهش یافت و برعکس درصد نمونه هایی که نقطه انجماد آنها کمتر از 550/0- درجه سانتیگراد بود بعد از یک هفته 42/1 درصد به 20 درصد افزایش یافته ،همچنین میزان اسیدیته در روز اول آزمایش بین 5/13 تا 5/33 (بامتوسط 64/17)درجه در نیک بود که میزان 2/16تا3/42 (با متوسط05/21) درجه بعد از یک هفته نگهداری در یخچال افزایش یافت. با استفاده از فرمول های آماری رابطه خطی معنی داری بین اسیدیته شیر و نقطه انجماد بدست آمد(p<0/05). | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته؛ شیر؛ نقطه انجماد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,086 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,463 |