تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,700 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,868 |
اثر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 15، دوره 32، شماره 2 - شماره پیاپی 1004، اردیبهشت 1380 اصل مقاله (412.11 K) | ||
نویسندگان | ||
بهمن یزدی صمدی؛ سید علی پیغمبری؛ ناصر مجنون حسینی* | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین اثر سه مقدار نیتروژن و سه مقدار فسفر، هر کدام در سه سطح صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار بر صفات مهم زراعی یک رقم عدس اصلاح شده به نام زیبا، آزمایشهایی در سالهای 1370، 1371 و 1372 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاوری دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد. صفات مورد مطالعه عبارت بودند از طول دوره کاشت تا 50% گلدهی (به روز)، طول دوره کاشت تا 90% رسیدن (به روز)، وزن صد دانه (به گرم) و عملکرد دانه بر حسب کیلوگرم در هکتار. تجزیه واریانس ساده و مرکب برای صفات مذکور انجام و مشخص شد که سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و اثر متقابل آنها با سالهای مختلف به عنوان عوامل محیطی بر روی مقدار عملکرد در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنی دار است. در این بررسی مناسبترین مقدار کود نیتروژن و کود فسفره 50 کیلوگرم در هکتار تعیین گردید. روند تغییرات عملکرد دانه عدس از رابطه درجه دوم تبعیت کرد که با افزایش مقادیر بیشتر ترکیبات کود نیتروژنه و فسفره روند نزولی عملکرد مشاهده گردیده است. میانگین، ضریب تغییرات، انحراف معیار و ضریب تشخیص ((R2 برای سطح مختلف نیتروژن و فسفر نیز محاسبه گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
عدس؛ عملکرد دانه؛ فسفر؛ نیتروژن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,098 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,178 |