تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,197 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,041 |
بررسی عوامل موثر در سرعت فرآیند خشک کردن اسمزی سیب زرد لبنانی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 17، دوره 31، شماره 2 - شماره پیاپی 956، اردیبهشت 1379 اصل مقاله (379.63 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد کلباسی؛ حامد فاطمیان* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر دماهای 40و45و50 درجه ی سلسیوس و غلظت های 50و70 درصد محلول های سوکروز و گلوکز حاوی مقادیر مختلف‹صفر،نیم ویک درصد › نمک کلرور سدیم برسرعت یا سینتیک فرآیند خشک کردن اسمزی سیب رقم گلدن دلیشس بعنوان میوه مدل مورد بررسی قرار گرفت.نتایج حاصله نشان داد که با افزایش دما وغلظت محلول اسمزی میزان جذب ماده جامد از محلول اسمزی به سمت بافت نمونه ها به ترتیب به صورت خطی ونمائی زیاد میگردد.همچنین افزودن مقدار محدودی نمک کلرور سدیم به محلول اسمزی موجب کاهش میزان جذب ماده خشک‹ازمحلول اسمزی به سمت میوه› وافزایش شدت آبگیری از میوه می گردد.ازطرف دیگر با افزایش دمای محلول های محتوی 70 درصد سوکروز کارآیی فرآیند اسمزی کاهش می یابد.از مجموع بررسی های به عمل آمده مشخص شد که بیشترین کارآیی فرآیند اسمزی مربوط به نمونه های سیبی ست که در معرض محلول 50 درصد سوکروز و حاوی یک درصد نمک کلرور سدیم در دمای 50درجه سلسیوس قرار گرفته است . | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش ماده خشک؛ برگ خشک سیب؛ خشک کردن اسمزی؛ شدت آبگیری؛ فعال کننده های اسمزی؛ محلول ساکارز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,220 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,221 |