تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,820 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,915 |
بررسی تاثیر کلرید سدیم، pH محیط و نوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنر به وسیله امواج مایکروویو | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 21، دوره 58، شماره 4 - شماره پیاپی 621، بهمن 1382 اصل مقاله (368.51 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر سید شهرام شکرفروش؛ دکتر رویا فیروزی؛ دکتر مژگان عباس زاده* | ||
چکیده | ||
هدف: بررسی تاثیر کلرید سدیم. PH محیط ونوع اسید بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنزتایپ a4 به وسیله امواج مایکروویو طرح: مطالعه تجربی روش: اثر غلظتهای مختلف کلرید سدیم (5/0 ،5/1، و 0/3 درصد) و PH های مختلف 5/4،5/5و 5/6 اسید کلریدریک وهمچنین 5/4 = PHاسید استیک بر تخریب لیستریا مونوسیتوژنز a4 (با منشا غذایی ) توسط اامواج مایکوویوبا فرکانس 2450 مگاهرتز وقدرت خروجی هزار وات و درسه تکرار بررسی شد. برای این منظور سوسپانسیونی از باکتری با غلظت حدود CFU ml-1 107×5/1 در محیط آبگوشت مغذی که میزان کلرید سدیم و PH آن بر اساس مقادیر مورد نظر تنظیم گردیده بود. تهیه وبه حجمهای 50 میلی لیتری تقسیم گردید. نمونه های مذکور در فواصل زمانی فزاینده 5 ثانیه ای درمعرض امواج مایکروویو قرارداده شدند و تا زمان صفر شدن تعداد باکتری آزمایش ادامه یافت. تجزیه وتحلیل آماری : سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر عوامل مذکور توسط آزمون آماری Repeated measures ANOVA مقایسه ومورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج: غلظتهای 5/0 ، 5/1 و 0/3 درصد کلرید سدیمم محیط کشت بر سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو تفاوت معنی داری نداشتند. (05/0>P) سیر نزولی تعداد باکتری تحت تاثیر امواج مایکروویو در محیط کشت با 5/4=PH به طور معنی داری سریعتر از محیط های کشت با PH های 5/5 و 5/6 بود. (01/0 P) | ||
کلیدواژهها | ||
اسید استیک؛ اسید کلریدریک؛ امواج مایکروویو؛ کلرید سدیم؛ لیستریا مونوسیتوژنر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,247 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,193 |