تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,021 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,221,847 |
بررسی کارایی برخی از روشهای شیمیایی کنترل کیفیت بویژه اندازه گیری هیستامین در مقایسه با شمارش باکتری های سرما دوست در هوور مسقطی و سارم خلیج فارس | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 14، دوره 59، شماره 4 - شماره پیاپی 619، بهمن 1383 اصل مقاله (553.38 K) | ||
نویسندگان | ||
مهندس مهرنوش حیدری؛ دکتر افشین آخوندزاده؛ دکتر مسعود رضایی؛ دکتر هدایت حسینی؛ دکتر علیرضا صفاریان* | ||
چکیده | ||
هدف : یافتن روش مناسب و دقیق در کنترل کیفیت بهداشتی برخی گونههای دریایی متداول از جمله هوور مسقطی و سارم در مقایسه با آزمون TC. طرح : مطالعه مقایسهای. حیوانات: تعداد 20 نمونه ماهی استخوانی دریایی از گونههای هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و سارم (Scomberoides commersonianus) که به صورت منجمد از سردخانه تهیه گردیدند. روش : نمونههای تهیه شده با حفظ شرایط یکسان در کنار یخ به آزمایشگاه کنترل کیفی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقل گردیدند و با استفاده از روشهای ارائه شده توسط FDA , AOAC , APHA پس از شمارش کلی باکتریهای هوازی و اندازهگیری ازت فراتر تام (ماکروکجلدال) به منظور انجام آزمونهای تری متیل آمین و هیستامین (TLC) به آزمایشگاه مرکزی کنترل کیفی غذا و دارو، انتقال یافتند. تجزیه و تحلیل آماری: با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و انجام آزمون دقیق فیشر و آزمون کاپا انجام شد. نتایج : ارتباط معنیداری (از نظر استاندارد پذیرش و عدم پذیرش) بین فاکتورهای مورد نظر و شمارش کلی باکتریهای هوازی در مجموع 20 گونه مطالعه شده مشاهده نگردید (P>0/05). نتیجه گیری : بر اساس نتایج آماری حاصل از این تحقیق در مقایسه فاکتورهای هیستامین، تری متیل آمین و ازت فرار با ازمون میکروبی شمارش کلی باکتریهای هوازی سرما دوست که موید عدم وجود همبستگی و ارتباط معنیدار بین آنها میباشد میتوان اظهار داشت که هیچ کدام از این روشها به تنهایی، گویای خوبی از فساد یا پذیرش و عدم پذیرش نمونههای مورد مطالعه نیستند. | ||
کلیدواژهها | ||
روشهای شیمیایی؛ شمارش کلی باکتری های سرما دوست؛ کنترل کیفیت؛ ماهی سارم؛ ماهی هوور مسقطی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,742 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,473 |