تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,226 |
بررسی شیوع بافتهای غیرمجاز در کالباس خشک ممتاز براساس تعیین شاخص های شیمیایی هیدروکسی پرولین و کلاژن مربوط به کارخانه های تولید کننده این فرآوردهها در تهران | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 60، شماره 1 - شماره پیاپی 608، اردیبهشت 1384 اصل مقاله (331.05 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر ابوالفضل کامکار؛ دکتر سعید بکایی؛ دکتر محمود بهروزی؛ دکتر نوردهر رکنی* | ||
چکیده | ||
هدف: تعیین میزان هیدروکسی پرولین و بافتهای پیوندی کالباس خشک ممتاز عرضه شده در شهر تهران به منظور ارزشیابی کیفیت پروتئینی آن. طرح: مطالعه توصیفی به روش نمونه گیری اتفاقی. تعداد نمونه: 60 نمونه از محصول کالباس خشک ممتاز. روش: در این مطالعه تعداد 60 نمونه از کالباس خشک ممتاز با مقدار گوشت بیش از 70 درصد‘ از 12 کارخانه مختلف تولید کننده این محصول به طور اتفاقی انتخاب گردید و نمونه های مذکور از نظر شاخصهایی نظیر مقدار هیدروکسی پرولین‘ کلاژن و نسبت کلاژن به پروتئین خام با روش اسپکتروفتومتریک مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری:در مورد هر شاخص‘ ابتدا میانگین حسابی وخطای معیار داده های به دست آمده از هر کارخانه محاسبه شده و با استفاده از روش آنالیز واریانس یکطرفه بمنظور یافتن اختلاف احتمالی بین کارخانه های مختلف داده های مورد نظر تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: نتایج حاصله نشان داد که میانگین مقدار هیدروکسی پرولین‘ کلاژن ونسبت کلاژن به پروتئین خام در 100 گرم محصول کالباس های خشک ممتاز 12 کارخانه مورد مطالعه به ترتیب 01/0±18/0‘ 04/0±42/1‘ 30/0±74/9 گرم بوده و براساس آزمون آنالیز واریانس یکطرفه در مقایسه هر شاخص در بین کارخانه های مختلف‘ اختلاف معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به مطالعه انجام شده استفاده از روش شیمیایی به همراه روشهای دیگر نظیر مطالعات هیستولوژیکی در ارزیابی میزان بافت پیوندی و کشف تقلبات احتمالی می تواند از دقت عمل بالایی برخوردار بوده و شایسته است که از این روشها نیز همچون روشهای ارزشیابی بهداشتی محصولات گوشتی (روشهای مربوط به میکروبیولوژی مواد غذایی) در استاندارد نمودن فرآورده های گوشتی تولید شده‘ استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
بافت پیوندی؛ کالباس؛ کلاژن؛ هیدروکسی پرولین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,013 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,465 |