تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,159 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,262 |
بررسی امکان استفاده از بتائین به منظور صرفه جویی در میزان متیونین مورد نیاز جوجه های گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 16، دوره 57، شماره 3 - شماره پیاپی 603، آبان 1381 اصل مقاله (380.68 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر مهرداد مدیر صانعی؛ دکتر سید محمد مهدی کیایی* | ||
چکیده | ||
هدف: بررسی اثر افزودن بتائین به جیره غذایی جوجه های گوشتی به منظور کاهش میزان متیونین مورد نیاز. طرح: طرح کاملاً تصادفی. حیوانات: تعداد700 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه تجاری راس 208. روش: جوجه های مورد آزمایش به صورت تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند به طوری که هر گروه مشتمل بر چهار زیر گروه 35 قطعه ای بود. جوجه های یک گروه به عنوان گروه شاهد با جیره غذایی واجد متیونین، بر اساس مقادیر پیشنهاد شده از سوی NRC ( 1994) تغذیه گردیدند. در جیره های غذایی چهار گروه دیگر، مقدار متیونین به میزان 10 درصد نسبت به گروه شاهد کاهش داده شد ( جیره های کم متیونین ) و به ترتیب مقادیر ، 2 درصد، 4 درصد، و 8 درصد بتائین به آنها اضافه گردید. در پایان سنین 21، 42 و 49 روزگی، شاخصهای تولیدی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزی و تحلیل آماری: نتایج به دست آمده بر اساس آزمونهای تجزیه واریانس و توکی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج: در پایان سن 20 روزگی، افزودن 04/0 درصد بتائین به جیره غذایی کم متیونین سبب افزایش معنی دار وزن بدن در مقایسه با گروه شاهد و سایر گروه های تغذیه شده با جیره های واجد بتائین گردید ( 002/0 = P )، در حالی که اضافه نمودن 02/0 درصد و 08/0 درصد بتائین، تاثیر معنی داری بر وزن بدن جوجه ها در مقایسه با گروه شاهد نداشتند ( 05/0 < P ). از نظر ضریب تبدیل غذایی، هیچ گونه تفاوت معنی داری بین گروه شاهد با گروه های دریافت کننده جیره های واجد بتائین مشاهده نگردید ( 05/0 < P ). تغذیه جوجه ها با جیره کم متیونین بدون افزودن بتائین یا همراه با اضافه کردن 02/0 درصد بتائین سبب افزایش معنی دار ضریب تبدیل غذایی گردید ( 02/0 = P ). ولی تاثیر معنی داری بر وزن بدن و میزان مصرف غذا نداشت ( 05/0 < P ). در خاتمه آزمایش، اختلاف بین میانگین وزن بدن جوجه ها و بازده غذایی در گروه شاهد با گروه های تغذیه شده به وسیله جیره های کم متوئین ( بایا بدون افزودن بتائین ) معنی دار نبود(05/0 نتیجه گیری: از مجموع نتایج حاصل از این بررسی می توان چنین استنباط نمود علی رغم آن که افزودن سطوح مختلف بتائین به جیره های کم متیونین، در مقایسه با جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره کم متیونین فاقد بتائین، تاثیر معنی داری بر بازدهی تولید نداشته است، ولی از آنجایی که اضافه کردن 04/0 درصد بتائین به جیره کم متیونین سبب افزایش نسبی وزن بدن و بازده غذایی در جوجه های تغذیه شده با این جیره در مقایسه با گروه شاهد و همچنین سایر گروه های دریافت کننده جیره های کم متیونین گردید، به نظر می رسد افزودن 04/0 درصد بتائین به جیره هایی که میزان متیونین آنها کمی پایینتر از سطح مورد نیاز می باشد، می تواند این کمبود را تا حدودی جبران نماید. مجله دانشکده دامپزشکی دانگاه تهران،( 1381 )، دوره 57، شماره 3، 92-87 . | ||
کلیدواژهها | ||
بازده غذایی؛ بتائین؛ جوجه گوشتی؛ متیونین؛ وزن بدن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,500 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,025 |