تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,127,541 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,250 |
بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مختلف سویا از نظر اسیدهای چرب و پروتئین دانه | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 426، مهر 1381، صفحه 35-48 اصل مقاله (480.56 K) | ||
نویسندگان | ||
غلام عباس کیانوش1؛ عنایت رضوانی خورشیدی2؛ سید کمال کاظمی تبار* 3 | ||
1استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران، مازندران | ||
2کارشناس ارشد رشته اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مازندران، مازندران | ||
3استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مازندران، مازندران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تنوع بین ارقام سویا و گروه بندی آنها از لحاظ اسیدهای چرب و پروتئین دانه و همچنین مطالعه روابط بین صفات مربوط به کیفیت دانه با صفات مورفولوژیکی و فنولوژیکی از طریق تجزیه همبستگی کانونیک، تعداد 25 رقم سویا درقالب یک طرح مربع لاتیس در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران کشت شد. تعداد 20 صفت زراعی و هشت صفت مربوط به کیفیت اندازه گیری شد. تنوع موجود در بین ارقام در کلیه صفات معنی دار بود. وراثت پذیری عمومی برای تعداد روز تا گل دهی بیشترین و برای درصد پروتئین کمترین مقدار بود. همبستگی درصد اسید اولئیک با صفات طول دانه، وزن هزاردانه و درصد روغن مثبت و با اسید لینولئیک و اسید لینولنیک و سطح برگ منفی بود. مطالعه مهمترین جفت معادلات کانونیک بر ارتباط صفات فنولوژیک و صفات مربوط به مورفولوژی برگ و وزن هزاردانه با کیفیت روغن دانه سویا تأکید دارد. در تجزیه خوشه ای براساس هشت صفت کیفی ارقام به شش گروه تقسیم شدند و تلاقی بین گروه ها برای بیشترین تنوع برای هر صفت تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه خوشه ای؛ تجزیه همبستگی کاتونیک؛ تنوع ژنتیکی؛ سویا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,548 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,248 |